fbpx
17.4 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ Consiliu Raional de Participare, constituit la Florești. Ce obiective și-au propus membrii

Citește și:

Vocea tinerilor NEET, dar și a persoanelor social vulnerabile din Florești, va fi de acum în colo reprezentată la nivel raional de către Consiliul Raional de Participare. Acest organ consultativ, fără statut de persoană juridică, are scopul de a dezvolta și promova parteneriatul dintre autoritățile publice, societatea civilă și sectorul privat.  Astăzi a avut loc prima ședință .

 ALA ASTÂRCU, președinte CRP: „Scopul acestui consiliu este să lobeze, adică să fie un avocat pentru anumite pături sociale în fața autorităților locale, ca aceste autorități să ia anumite decizii în favoarea lor. Anul acesta noi am ales să reprezentăm tinerii NEET tinerii care nu au nicio ocupație, nu sunt la studii sau nu sunt angajați sau nu au nicio afacere. Astfel noi vom contribui să le promovăm interesele în cadrul instituțiilor de stat: primării, Consiliul Raional.” 

NATALIA GODONOGA, vicepreședinte CRP: „Toate cunoștințele mele și capacitatea mea profesională  să o aplic aici, să fiu de folos nu numai membrilor din această organizație, dar și oamenilor care mă așteaptă în localitatea mea. Să-mi fac noi colegi de activitate, fiindcă Domnul ne dă oameni în preajmă pentru a merge înainte.”

Consiliul Raional de Participare este unul permanent și va activa pe lângă Consiliul Raional Florești.

DANIEL TURCULEȚ, secretarul Consiliului Raional Florești: „Ne dorim foarte mult ca societatea civilă să fie implicată în procesul de elaborare al deciziilor Consiliului Raional, fiecare pe domeniile sale de competență o să acopere golurile pe care nu le pot acoperi  subdiviziunile Consiliului Raional. Desigur că o să promovăm, cadrul normativ deja ne permite să venim și cu alocări ale mijloacelor financiare pentru a desfășura activitățile asociațiilor necomerciale, în  speță vorbesc de Consiliul Raional de Participare.”

Proiectul de capacitare a membrilor CRP va dura trei ani. Accentul va fi pus pe domeniul atragerii de investiții.

FEODOSIA BUNESCU, director de proiect: „Scopul principal este capacitarea societății civile, mai bine zis a reprezentanților societății civile, adică a asociațiilor obștești sau a grupurilor de inițiativă din raion, pentru implicarea în transparentizarea procesului decizional în Consiliul Raional și influențarea politicilor publice ca acestea să devină incluzive pentru categoriile social vulnerabile, dar domeniul nostru prioritar sunt tinerii NEET.”

Evenimentul de lansare a CRP a fost organizat de asociația obștească Pro Comunitate Băhrinești, în cadrul proiectului „Cetățeni activi, comunități prospere-faza II”, implementat cu suportul Fundației Est-Europene din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md