fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ Cozi mari în prima zi de depunere a dosarelor. USARB a dat startul perioadei de admitere

Citește și:

De dimineață sute de tineri nerăbdători au făcut rânduri pentru a-și depune actele la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Unii studenți spun că s-au grăbit să vină în prima zi în speranța că vor obține un loc la buget, fie la licență sau masterat. Deși își așteaptă trei sau doi ani de studii majoritatea ne-au zis că planifică să rămână, după ce vor absolvi, acasă, în Republica Moldova.

„Am ales facultatea de pedagogie primară și preșcolară. – De ce? O meserie foarte frumoasă. – Desigur, sunt alături de copii, este o profesie frumoasă. Din cunoștințele mele este o facultate destul de bună, care are un viitor frumos.”

„Am terminat licența aici, mi-a plăcut foarte mult să lucrez împreună cu acești profesori și continui mai departe fiindcă trebuie să continui, licența e doar un început, trebuie și master și vrem poate și doctorat.”

„Îmi doresc să performez, să obțin rezultate remarcabile și să fac una dintre schimbările majore, anume în educație. Aici m-am regăsit, aici mi-am format și mi-am pus temelia anume în competențele din domeniul profesional și USARB chiar este universitatea unde poți să progresezi.”

Emoții la fel de mari au avut și părinții care și-au însoțit copiii, la depunerea actelor pentru ciclul întâi de învățământ superior.

„Dacă a ajuns să vină aici, înseamnă cu sunt succesele ei, mândria noastră, succesele noastre. De mic copil am plantat tot cei mai bun în cunoștințele ei. O susținem în orice nu ar face, la orice întrebare, orice dificultate se discută, găsim ieșire din orice situație, o susținem sută la sută.”

Cei care vor să depună actele pentru a studia la universitatea din Bălți pot să o facă în format fizic, sau online pe pagina oficială a instituției de învățământ superior. Taxa de admitere pe care trebuie să o achite este de 150 de lei.

INA CIOBANU, secretarul comisiei de admitere: „La licență avem 400 de locuri bugetare, la master 322 de locuri bugetare și cele mai multe locuri bugetare sunt pentru domeniul Științe ale educației. Asta înseamnă specialitățile pedagogice, domeniul IT, inginerie, limbi străine și psihologie. Dacă candidatul a depus cererea pentru buget, toți candidații pentru specialitatea respectivă se ordonează în ordine crescătoare a mediei de concurs și se iau primii 2-3-10 candidați, în dependență de locurile bugetare care sunt indicate la specialitatea dată.”

Primul tur de admitere se va încheia pe 31 iulie. Pe data de 7 august vor fi anunțate rezultatele finale. Fiecare viitor student poate depune actele concomitent la trei specialități.

Conform planului de admitere aprobat de Guvern, în acest an, în învățământul superior la studiile de licență (ciclul I) se prevede admiterea a 4842 de persoane, mai puțin cu 1088 față de anul trecut.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md