fbpx
24.1 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

/VIDEO/ Operațiunea Nopțile Albe în raionul Sîngerei. Mai mulți șoferi au fost trași pe dreapta, unii chiar s-au luat la harță cu oamenii legii și au agresat echipa TV Nord

Citește și:

Sute de șoferi au fost trași pe dreapta în acest weekend, în cadrul operațiunii Nopțile Albe, desfășurată de poliția de patrulare. Acțiunile au avut scopul de a preveni accidentele rutiere și a depista conducătorii în stare de ebrietate. În nordul țării unii participanți la trafic s-au arătat nemulțumiți de activitatea poliției.

„Noi nu am încălcat deloc, noi deloc nu am încălcat, o să aveți mari probleme eu vă spun. Nu mă filma, nu mă filmați te rog, du-te într-o parte cu filmarea ta.”

Această femeie s-a luat la harță cu oamenii legii pentru că ar fi oprit-o fără motiv pe fiica ei care potrivit ei conducea regulamentar. Pasagera a agresat și  echipa noastră de filmare.

„Am fost aici la vilă, dumnealui ne-a luat actele că am încălcat, nu am încălcat nimic, nimic nu am încălcat, copii sunt veniți în ospeție, nu aveau scăunel. Noi suntem de aici de aproape, am fost la vilă cu copiii, încetișor nu am încălcat nimic, pentru ce faceți voi asta.”

În urma operațiunii desfășurate pe teritoriul raionului Sîngerei câțiva zeci de șoferi s-au ales cu amenzi din cauza nerespectării prevederilor regulamentului circulației rutiere.

„Vă rog permisul înmânați, certificatul de înmatriculare a mijlocului de transport și raportul reviziei tehnice vă rog. Este totul ok, încălcări nu aveți, pe viitor sper să admiteți viteza normală și să nu depășiți, să nu faceți careva abateri de la circulație, vă urez o seară frumoasă și drum bun.”

Totuși cei mai mulți șoferi salută aceste acțiuni și spun că prin astfel de filtre, numărul accidentelor rutiere va scădea.

„Sunt foarte multe în ultima perioadă și cred că este mai bine așa, sunt foarte mulți și drogați, și cu alcool și cu toate.”

„Credeți că astfel de acțiuni vor diminua numărul accidentelor? Eu cred că da, cu siguranță, dar cum am zis un pic cam exagerat, nici la vamă nu stai așa control.”

Potrivit poliție astfel de filtre sunt necesare pentru documentarea șoferilor nedisciplinați și prevenirea accidentelor rutiere.

STANISLAV CIOCAN, Șef serviciul patrulare Sîngerei, Fălești, Glodeni, INSP: „Pe parcursul primului trimestru al anului 2023, pe teritoriul raionului Sîngerei au fost comise 26 de accidente rutiere în rezultatul cărora 4 persoane au decedat și 32 de persoane au fost traumatizate. Cauza principală a comiterea accidentelor rutiere au fost excesul de viteză, starea de ebrietate și regulile de manevrare. Astăzi de către angajații direcției de patrulare nord, pe teritoriul raionului Sângerei, pe traseul R-6, se desfășoară un filtru în vederea depistării și documentării persoanelor care conduc unitățile de transport în stare de ebrietate și depistările persoanelor care se eschivează de la plata amenzilor care sunt fixate de pe camerele de monitorizare.”

Operațiunea Nopțile Albe care s-a desfășurat pe mai multe trasee din țară și s-a încheiat cu peste 400 de amenzi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md