fbpx
18 C
Бэлць
sâmbătă, iunie 22, 2024

/VIDEO/ De câteva zile, gunoiul din unele curți din Bălți nu este evacuat. „Eu aici toată viața trăiesc, dar așa dezordine nu a fost”

Citește și:

Miros urât și mormane de gunoi. De asta au parte locuitorii din unele curți din orașul Bălți, după ce deșeurile menajere nu a fost evacuate. Oamenii sunt nemulțumiți și zic că deșeurile nu a fost strânse de câteva zile. Responsabilii se contrazic și dau vina unul pe altul.

„Eu aici toată viața trăiesc, dar așa dezordine nu a fost, nu știu de ce este legat. De câteva zile, de săptămâna trecută nu a fost mașina să strângă gunoiul, nici nu știu, să te duci la primărie e inutil, pentru că oamenii deja au fost.”

„Destul de des, sunt pline (n.r. containerele), e gunoi pe unde se nimerește. Noi deja ne-am deprins, nu ne mirăm. – Ultima dată când ați văzut că s-a strâns gunoiul aici? – Cred că vreo cinci zile în urmă.”

„Trebuie mai des să curețe, trebuie mai des. Ultimele zile a fost joi și deja lumea face… Conducătorul nou nu răzbate treaba asta.”

„E strașnic desigur, câteva zile în urmă nu era așa. Acum da, e rău, mai ales pentru casele de alături.”

„Nu e bine desigur, infecția o să se răspândească, oamenii parcă aruncă în containere, dar oricum nu este dus, nu știu din ce cauză.”

Directoarea interimară de la DRCD Bălți spune că la moment, cinci unități de transportare antrenate în evacuarea gunoiului sunt în reparație, iar dacă primăria nu va ajuta financiar, situația se va agrava.

CRISTINA SOCHIRCĂ, directoarea interimară DRCD Bălți: „Înțelege-ți, mașinile s-au oprit, avem patru mașini la reparație, cinci deja, iată după masă s-a mai stricat o mașină, primăria nu ne plătește nouă datoriile, noi nu avem pe ce să cumpărăm piese, nu avem cu ce alimenta aceste mașini. Dacă această problemă primăria nu o va rezolva, să achite datoriile DRCD-ului, peste o perioadă de timp orașul va fi inundat de gunoi.”

De cealaltă parte, primarul de Bălți spune că DRCD are banii necesari.

ALEXANDR PETCOV, primarul municipiului Bălți: „DRCD-ul are serviciile care se achită de către toți cetățenii, eu am fost informat astăzi că noi avem, adică DRCD-ul are peste un milion trei sute de mii de lei datorii față de poligonul de…, față de gunoiștea de la Țambula, din câte am înțeles eu pentru trei luni de zile nu s-au achitat acolo niciun ban și vreau tare mult să cunosc din care cauză, pentru că lumea achită banii. Deci bani pentru gunoi DRCD-ul are.”

Pentru evacuarea gunoiului, locuitorii municipiului Bălți de la bloc achită 11 lei pe lună, iar cei din sectorul privat 19 și 70 de bani. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De ce este importantă monitorizarea bugetului public în bugetare participativă?

Într-un oraș mic și primitor, locuitorii își doresc să se implice mai activ și să contribuie la proiectele de...

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...
  sursa: cursbnm.md