fbpx
13.1 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

/VIDEO/ De la 3 la 5 lei. Călătoriile cu transportul public din Bălți s-ar putea scumpi în timpul apropiat

Citește și:

De la trei la cinci lei. Transportatorii din municipiul Bălți cer majorarea tarifelor pentru călătoriile cu transportul public. Așa cum astăzi, 11 martie, aleșii locali nu au adoptat o decizie în acest sens, companiile de transport au declarat grevă pentru marți, 15 martie. Între timp, locuitorii din Bălți se arată nemulțumiți de noile scumpiri.

Locuitorii mun. Bălți înțeleg că aceste scumpiri sunt inevitabile, dar spun că scumpirea cu aproape 80 la sută a tarifelor pentru călătorie îi va afecta mult.

„Asta e normal, doar că trebuie să fie curat și condiții. Dar nu cred că cinci lei joacă rolul. Ca să întreții tehnica trebuie bani, trebuie de investit ca totul să fie bine, dar nu să meargă fără ceva. Asta e problema”.

„Ohooo. Ei cu totul și-au ieșit din minți. Oamenii și așa nu au bani, de lucru nu au. Ce deja să mai facă. Categoric, este dibilism total. Cele interurbane au fost deja scumpite, acuma cele din oraș. Pe ce bani să trăiască oamenii”.

„Desigur că nu sunt de acord cu așa ceva. Dacă am permis încă mai merge, dar așa. Chiar pentru alți oameni, salariile nu se măresc, pensiile nu se măresc. Nu este o decizie atât de corectă”.

Edilul orașului, Nicolai Grigorișin a spus că Primăria va face o adresare către Guvern pentru a cere facilități pentru transportatori.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primarul orașului: „Eu propun să trimitem din partea Consiliului Municipal o cerere Guvernului ca conducerea țării să scadă accizele pentru importul carburanților sau să compenseze conform unui program cheltuielile pentru motorină”.

Precizăm că din întâi martie prețurile la călătoriile interurbane și naționale s-au mărit. Astfel, prețul pentru un kilometru parcurs a crescut cu 10 bani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md