fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

/VIDEO/ Decorați de Ministrul Apărării. Cum au celebrat militarii Brigăzii 1 Infanterie Motorizată „Moldova” cea de-a 31 aniversarea

Citește și:

La cea de a 31 aniversare, Brigada 1 Infanterie Motorizată „Moldova” se mândrește cu soldați bravi și onești. Pentru meritele pe care le-au adunat de-a lungul anilor, militarii din Bălți au fost decorați de către Ministrul Apărării al Republicii Moldova. Aceștia au primit brevete și diplome de onoare.

ANATOLIE NOSATÎI, Ministru al Apărării al Republicii Moldova: „Le-am dorit în primul rând sănătate la toți. Am dorit să continue perfecționarea profesională și pregătirea militară. Asta este misiunea de bază a oricărui militar. Militarul trebuie să se antreneze, să se instruiască, să devină mai încrezut, mai pregătit, să poată acționa individual și în echipă. Procesul acesta de modernizare și transformare a armatei este îndreptat, în primul rând, pentru a îmbunătăți starea lucrurilor pentru militari.”

ION OJOG, colonel: „La 10 aprilie unitatea noastră Brigada 1 Infanterie Motorizată „Moldova” este înființată. Primește botezul focului în conflictul armat de pe Nistru și cu mare regret doi dintre ofițerii noștri nu se mai întorc acasă. Căpitanul Nazar și Magariuc. Când trecem pragul unității, chipul acestor eroi, ne întâmpină de fiecare dată.”

Tinerii care au participat la eveniment au spus că sunt impresionați de cele văzute, deși recunosc că nu vor să facă parte din Armata Națională.

„Da, sunt surprins, dar aș zice că nu aș face armata aici. – De ce? – Nu văd perspective pentru mine. Sunt convins că trebuie de aplicat foarte multe și trebuie bugetul să-l ridice mai tare.”

„Nu aș vrea, sincer să vă spun, să fac parte din ea., dar este impresionant. Sunt destule probleme grave, anume în armată. Eu am mulți cunoscuți ce au traume din cauza armatei.”

Totuși sunt și din cei care spun că țara noastră are nevoie de o armată puternică.

„Învăț acum la Catedra militară. Mie îmi place, este neobișnuit și interesant. Săptămâna trecută, săptămâna asta am împușcat, am fost la tir, în principiu mie îmi place. Noi nu știm ce va fi mâine, de aceea, noi avem nevoie de armată nu pentru a ataca, dar pentru a ne apăra țara.”

„Putem să stăm în siguranță în ziua de mâine și ne bucurăm că mulți tineri au venit la evenimentul de astăzi și le doresc succese în munca pe care o fac zi de zi.”

Brigada 1 Infaterie Motorizată „Moldova” este o unitate militară din cadrul Forțelor Terestre ale Armatei Naționale a Republicii Moldova, dislocată la Bălți.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/METEO/ Ploi pe întreg teritoriul țării. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 17 aprilie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează ploi pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi de...

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...
  sursa: cursbnm.md