fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

/VIDEO/ Nosatîi, despre baza militară modernă din apropierea Chișinăului: „Militarii merită să aibă condiții adecvate”

Citește și:

Proiectul pentru construirea bazei militare moderne în apropierea municipiului Chișinău este pe sfârșite. Aceasta urmează a fi ridicată în următorii 3 – 5 ani. Declarațiile au fost făcute pentru TV Nord de către Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. Acesta a mai menționat că banii vor fi alocați din bugetul de stat.

ANATOLIE NOSATÎI, Ministrul Apărării al Republicii Moldova: „Orice proiect care demarează el are un studiu de fezabilitate, are un calcul bugetar care este stabilit. Este un proiect de lungă durată am menționat. Acum suntem în proces de finalizare a proiectului, ulterior vor merge rețelele inginerești și așa mai departe. Este un proiect de 3 – 5 ani undeva, până se va materializa pe deplin și militarii din oraș vor fi redislocați în tabăra nouă. Granturile externe, care asigură astfel de proiecte în domeniul militar sunt foarte puține, de obicei nu se practică, de aceea va fi un efort național, dar care se merită fiindcă militarii merită să aibă condiții adecvate, condiții bune de trai și de activitate.”

În anul 2023, din bugetul de stat pentru domeniul apărării au fost alocați 1,7 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 0,55% din PIB-ul național.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Fermierii pot solicita subvenții în avans pentru proiecte de îmbunătățire, ameliorare și protecție a solului

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță lansarea apelului de depunere a cererilor de solicitare a subvenției în avans pentru...

Cazuri de tranportare ilegală a lemnului în raionul Drochia

Trei cazuri de transportare ilegală a lemnului au fost depistate la marginea satului Mîndîc din raionul Drochia. Volumul total...
  sursa: cursbnm.md