fbpx
13.3 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ După o serie de mesaje amenințătoare trimise școlilor din Bălți, PCCOCS efectuează vizite și discută cu elevii

Citește și:

Angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Oficiul Nord, au discutat cu elevii din gimnaziul Alexandru Ioan Cuza din Bălți, despre pericolul organizațiilor extremiste și teroriste pentru societate.

Campania de sensibilizare a fost inițiată în contextul investigării de către PCCOCS a acțiunilor unui grup cu activitate pe Telegram, care trimitea mesaje amenințătoare de supremație etnică către mai multe școli din Bălți, în februarie 2024.

Procurorii au demarat în luna februarie campania de sensibilizare a elevilor claselor VIII-XII din mai multe instituții de învățământ. În cadrul atelierelor, sunt puse în discuție și motivele de prejudecată (divizarea nejustificată în grupuri sociale, în bază de etnie, religie, dizabilitate, defavorizare financiară) ce ar putea facilita adoptarea de către adolescenți și tineri a unor astfel de atitudini infracționale.

Menționăm că la începutul lunii februarie, pe un canal de Telegram circulau zvonuri că în mai multe școli cu predare în limba rusă din municipiul Bălți vor fi efectuate atacuri armate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Refugiații din Ucraina care se angajează în Republica Moldova vor fi asigurați medical

Refugiații din Ucraina care se angajează în Republica Moldova urmează a fi asigurați medical. PROIECTUL de modificare a unor acte normative,...

/METEO/ Cer noros, dar fără precipitații. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 13 aprilie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer noros pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi...
  sursa: cursbnm.md