fbpx
27.6 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

/VIDEO/ „Edineț – oraș cu perspectivă de viitor”. Grație UE, municipiul lansează mai multe servicii publice

Citește și:

Locuitorii unui cartier din municipiului Edineț se pot bucura de o curte renovată și dotată după standardele Uniunii Europene. Îmbunătățirea centrului rezidențial va spori accesibilitatea și securitatea cetățenilor, dar și le va oferi mai multe spații de agrement.

Locatarii au rămas mulțumiți de renovarea curții și au cuvinte doar de laudă.

„Noi suntem bucuroși din suflet și bătrânii, și tinerii, eu sunt cea mai bătrână din scară, din bloc, gândeam că nu o să ajung, o să mor și nu o să văd frumusețea ce s-a făcut.”

„Știu cum a fost și cum este acum, foarte frumos, foarte european au făcut aici, lumea are unde să se așeze pe scaune ca să se odihnească, să iasă la plimbare, o bătrânică, este frumos. – Cum a fost înainte? Au fost gropi, când mergeai puteai să cazi, mai ales cei bătrâni, cădeau pe jos, apa se strângea în băltoace.”

„Totul ce vedeți aici, ograda aceasta este nouă s-a schimbat, trebuia să vedeți „ograda” veche, la noi era groaznic, dar acum totul este frumos, mulțumim tuturor care ne-au ajutat să implementăm aceasta, suntem mulțumiți și bucuroși.”

În curte a fost amenajat un teren de joacă pentru copii, au fost instalate bănci și un foișor, iar drumul de acees a fost asfaltat.

Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova: „Municipiul Edineț a reușit în ultimii ani să atragă investiții importante, prin diverse programe finanțate de UE și țările sale membre, împreună am reușit să îmbunătățim infrastructura în școli și grădinițe, să construim un sistem de apă și canalizare, să dezvoltăm un parc industrial, să creăm un serviciu de transport local, dar și alte servicii locale inteligente.”

Proiectul a fost implementat cu susținerea Primăriei Alba Iulia, România.

LIVIU STANCIU, coordonator proiect: „Partea cu care noi am venit în acest proiect și cu ce am ajutat noi în acest proiect, a fost susținerea și expertiza noastră a peste 20 de oameni, experți în scriere și implementare de proiecte europene, dedicați în totalitate ajutorării și colaborării cu orașul Edineț. Într-adevăr lucrurile se schimbă, am fost aici în ianuarie 2022 și acum după 2 ani și jumătate mi se pare că orașul începe să aibă o nouă față.”

Centrul rezidențial a fost inaugurat în cadrul proiectului „Edineț – oraș cu perspectivă de viitor”.

CONSTANTIN COJOCARU, primarul municipiului Edineț: „Este una din a doua măsură de prezentare a serviciilor publice de aici de la Edineț, oraș sustenabil și inteligent, este vorba de a doua parte a proiectului Edineț, oraș cu perspectivă de viitor. Practic mai multe servicii au fost revalorificate, o parte au fost anterior prezentate încă anul trecut, astăzi vor fi prezentate 5 proiecte care au fost implementate în curs cu implicarea cetățenilor.”

Valoarea toată a proiectului este de peste un milion de lei, bani finanțați de Uniunea Europeană.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Medvedev amenință cu un război mondial dacă Ucraina va adera la NATO

Fostul preşedinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a menționat că aderarea Ucrainei la forțele NATO ar însemna o declaraţie...

/VIDEO/ Seacă fântânile, lacurile și izvoarele din nordul țării. Cum se descurcă gospodarii și cum își apără culturile la Șofrîncani, Edineț

GABRIELA MOCANU, jurnalist TV Nord: „Temperaturile caniculare de +40 de grade, înregistrate în ultima perioadă, au provocat seceta. Oamenii...
  sursa: cursbnm.md