fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

/VIDEO/ Escaladarea războiului în Ucraina l-a făcut să scrie o carte în două luni. Octavian Țâcu: „Există multe stereotipuri, care nu reflectă realitatea”

Citește și:

Sistemul energetic al țării, interesele Rusiei și întreținerea separatismului sunt doar câteva teme abordate în monografia: „Rusia și separatismul transnistrean în Republica Moldova: Implicări geopolitice, militare și energetice”. Autorul lucrării, Octavian Țâcu, spune că a scris cartea în două luni, apariția acesteia fiind determinată de escaladarea războiului din Ucraina la 24 februarie 2022.

OCTAVIAN ȚÂCU, istoric: „La noi în Republica Moldova, în spațiul românesc și în Europa există foarte multe stereotipuri legate de conflict, care nu reflectă realitatea. Le-am condensat în această carte. Am avut un impact deosebit, în primul rând noi în două luni deja avem o mie de cărți/exemplare vândute. Suntem în curând la a doua ediție și am tradus această carte în italiană. Pentru că am făcut-o împreună cu un ziarist și jurnalist italian, Carlo Policano.”

LIDIA PĂDUREAC, prim prorector USARB: „Este importantă nu doar lansarea de carte, da însă-și faptul că autorul este astăzi aici împreună cu noi. Este o provocare a timpurilor în care noi trăim și autorul, istoricul Octavian Țâcu este exact personalitatea care cercetează problemele din geneză și este credibil atunci când face o analiză.”

Cei care au fost prezenți la evenimentul de lansare a cărții, spun că cetățenii țării ar trebui măcar odată să citească această lucrare.

„Astăzi am venit la o lansare tare, tare frumoasă cred că pentru întreaga țară. Rusia și separatismul transnistrean în Republica Moldova, este pentru noi o onoare să ne aflăm aici și cred că fiecare din cetățenii Republicii Moldova, ar trebui să citească măcar odată această carte.”

„Avem nevoie să cunoaștem adevărul și avem nevoie să ne implicăm și să nu ne trezim și noi ca multe țări afectate de Rusia imperialistă. Pentru mine personal e foarte important astfel de lecții pentru că îmi luminează într-o oarecare formă viziunile.”

Octavian Țâcu este un istoric, politician și fost boxer profesionist din Republica Moldova. În perioada 26 februarie – 30 mai 2013 a ocupat funcția de Ministru al Tineretului și Sportului. Acesta a scris 12 cărți.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md