fbpx
13.4 C
Бэлць
sâmbătă, mai 18, 2024

/VIDEO/ Eveniment de totalizare a proiectului regional „Cetățenii și organizațiile societății civile – împreună împotriva corupției”, desfășurat la Bălți

Citește și:

Le-a fost premiat efortul. Mai multe organizații ale societății civile, din nordul țării, care timp de un an au desfășurat activități de prevenire a corupției în domenii ca educație, sănătate, alimentație și servicii publice au fost premiate în cadrul unui eveniment festiv, de către cei care le-au fost mentori, reprezentanții Asociație Pro Cooperare Regională, în cadrul proiectului „Cetățenii și organizațiile societății civile – împreună împotriva corupției”.

SERGIU MIHAILOV, Directorul Executiv, A.O. Pro Cooperare Regională: „Astăzi în cadrul acestui eveniment am totalizat rezultatele atinse în cadrul proiectului „Cetățenii și organizațiile societăților civile – împreună împotriva corupției”, proiect derulat pe parcursul anilor 2022-2023, prin intermediul acestui proiect ne-am propus ca să sporim gradul de implicare a cetățenilor și al organizațiilor societății civile, în prevenirea și combaterea corupției, în conștientizarea vizavi de prejudiciile fenomenului corupției aduse în societate la toate nivelurile de dezvoltare.”

Reprezentanții societății civile recunosc că experiența pe care au obținut-o în acest an a fost una inedită și se arată încrezători că acțiunile întreprinse și munca depusă vor oferi rezultate în timp. 

NATALIA MEREUȚĂ, A.O. „Dezvoltare Durabilă Mileniul III”: „Am implementat proiectul tinerii promotori ai unei societăți verticale, un proiect ambițios și interesant care, toate activitățile s-au desfășurat pe parcursul anului, activități interesante care au avut ca scop de conștientizare și diminuare impactului.”

RODICA CHIRIAC, A.O. „Oameni pentru oameni”: „Am avut o experiență frumoasă cu Asociația Obștească „Pro Cooperare Bălți”, prin inițiativa care am lansat-o, cetățenii raionului Edineț își doresc un viitor fără corupție. În cadrul acestui proiect am avut fericita ocazie ca să avem diverse activități.”

MARIANA NALBAN, A.O. „Tineri Activi”: „Am început cu activități de prevenire și combatere a corupției la nivel de elevi, elevii sau implicat activ, ulterior ne-am implicat în activitatea APL Balasinești pentru a cere transparență deciziilor consiliului local și transparență în activitate. Am asigurat transparența totală asupra deciziilor, ceea ce nu s-a făcut până acuma, se făcea doar în registrul actelor locale, se plasa deciziile consiliului.”

ROBERT RUSU, A.O. „Anima”: „Începând de la ședință cu APL și terminând cu tinerii, pentru că profilul nostru desigur este educațional formal al tinerilor, am organizat diferite ședințe cu APL și desigur proiectul nostru s-a încheiat cu filmarea a câtorva emisiuni cu tineretul în care discutăm despre corupție și impactul său.”

În cadrul proiectului „Cetățenii și organizațiile societății civile – împreună împotriva corupției”.  15 OSC-uri din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova au beneficiat de granturi pentru implementarea inițiativelor de prevenire a corupției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Premierul slovac Robert Fico este în stare stabilă, dar gravă

Starea prim-ministrului slovac Robert Fico s-a stabilizat, dar rămâne gravă, a declarat sâmbătă ministrul Sănătăţii din ţară, în urma...

Accident GRAV la intrare în orașul Ialoveni. Un tânăr a avut nevoie de îngrijiri medicale

Un tânăr a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a fost implicat într-un accident grav, produs la intrare...
  sursa: cursbnm.md