fbpx
13.7 C
Бэлць
miercuri, mai 22, 2024

/VIDEO/ Festivalul „Miros de Lavandă Fest”, organizat în premieră în nordul țării. Cu ce emoții au rămas vizitatorii

Citește și:

Movul a cucerit inimile tuturor celor care și-au petrecut acest sfârșit de săptămână la festivalul Miros de Lavanda Fest, organizat la Gordinești, Edineț. Oamenii au savurat din aroma florilor de lavandă, au făcut poze pe îndestulate și au ascultat muzica bună a artiștilor autohtoni.

„Nu avem atât de multe activități care se desfășoară la noi și este un motiv să ne întâlnim cu prietenii, să avem unde petrece timpul frumos.” 

„Pentru niște emoții pozitive, pentru o distracție bună cu oameni talentați și cel mai important, să susținem oamenii care au aceste frumuseți.”v.o. La festival, mai mulți producători din nordul țării și-au expus cele mai alese bunătăți.

OLGA PIDGHIRNAIA, apicultor s. Răcăria, rnl Râșcani: „Am venit cu miere și cu asortiment apicol, ca oamenii să guste, să afle despre noi. La noi totul este natural, gustos și sănătos. Cred că aici oamenii se cunosc, aici este o atmosferă caldă și prietenoasă, aici nu este doar piață, aici este o atmosferă plăcută, de suflet.”

POLINA NICOLUȘCO,  cofetar, Dondușeni: „Noi coacem torturi și deserturi la comandă. Facem torturi pentru nunți, pentru evenimente, în general la nordul țării. Sun foarte fericită să mă aflu aici, sunt fericită că am fost invitată și sunt fericită că există astfel de sărbători la care pot interacționa cu publicul nișă.”

SILVIA TRAISTĂ,  antreprenor, Fetești: „Producem dulcețuri deosebite din cireașă dulce amăruie. Mai producem lichioare asortate din toate fructele care sunt de cu primăvară, până toamnă. Le punem, după care strecurăm și asta e tot. Mai creștem plante medicinale. În primul rând, avem o foarte mare plăcere ca cineva să vadă producția noastră și să o folosească, pentru că este producție pură.”

Lanul de levănțică, în care a fost organizat festivalul, a fost plantat acum cinci ani.

ADELA CRECIUN, organizatoare eveniment: „A fost o idee spontană. Știm că în mai multe orașe, în mai multe părți a Moldovei, unde sunt câmpuri de lavandă, se fac astfel de evenimente și am vrut și noi, la nordul Moldovei să existe u n festival al lavandei. Este o afacere de familie, pe care am gândit-o împreună cu soțul meu, avem o suprafață de 4,5 hectare și suntem în al cincilea an de producere.”

MIRABELA URSACHI, reprezentant GAL Vasile Stroiescu: „Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului Dezvoltarea Sectorului de Plante aromatice și medicinale, care deja este în al doilea an de implementare. Noi am reușit deja să înființăm plantații în peste 8 localități, de asemenea familia Creciun, au beneficiat de un grant prin care au achiziționat în primul an de proiect o combină de recoltat levănțica, iar în acest an suntem parteneri și coorganizatori ai acestui minunat eveniment.”

Anul acesta, festivalul Miros de lavandă Fest a fost organizat la prima ediție.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Atenție dacă ați cumpărat așa ciuperci. ANSA retrage din comerț un lot marca Lux Menu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi retragerea din comerț a unui lot de ciuperci conservate marca...

/FOTO/ Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice. Două sunt din nordul țării

Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară. De...
  sursa: cursbnm.md