fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

/VIDEO/Au tăiat copacii pentru a repara trotuarele. Cât le-a costat pe autoritățile locale din Bălți defrișarea a peste 30 de tei

Citește și:

100.000 de lei, atât le-au costat pe autoritățile locale din Bălți tăierea a peste 30 de tei de pe strada 31 august din centrul orașului. Defrișarea copacilor a fost necesară pentru a efectua lucrările de reparație a trotuarului. Bălțenii spun că este binevenită amenajarea drumului pentru pietoni, dar în același timp susțin că responsabilii trebuie să sădească înapoi aceeași specie de copaci.

„De atâta că era asfaltul ridicat. – De asta au tăiat toți copacii? – Da toți copacii, pentru că trotuarul era foarte rău.”

„Desigur că sunt pentru copacii frumoși, pentru că ceea ce sădesc ei acum, un fel de pitici. Avem un oraș destul de verde, dar ceea că ne pierdem din imagine nu-mi place, dar din altă parte aceste rădăcini care ridică asfaltul, eu nu știu cum trebuie să luptăm cu ele. Eu cred că copacii mari și verzi reprezintă în primul rând oxigenul, aerul.”

„Este foarte rău, nu trebuie să distrugem natura. Este foarte rău.”

Chiar dacă reprezentanții Agenției de mediu susțin că, după reparație, pe această stradă nu vor fi sădiți tei, pentru că ar încurca liniilor de comunicații, administratoarea întreprinderii municipale Spații Verzi  dă asigurări că puieții sădiți vor fi tei.

GHENADIE CIUMAȘ, directorul Agenției de Mediu din Bălți: „A fost achitat prejudiciu cauzat mediului de către primăria Bălți, pe contul special a întreprinderii municipale Spații Verzi Bălți, de 102 mii de lei. Acești bani sunt preconizați numai pentru procurarea puieților, care vor fi sădiți pe teritoriul municipiului Bălți. Acolo sunt și rețele, pe 31 august merge nu știu de la ce servicii. Au vrut să sădească de aceștia mai mari, dar iarăși, sistemul radicular nu o să le permită.”

SVETLANA NOVICOVA, administrator Î.M. Spații Verzi: „Teiul creștea, tei va fi sădit la loc. – Acolo sunt niște fire de comunicații. – Noi vom sădi copacii conform schemei, pentru ca să nu încurcăm rețelelor. Noi vom sădi te și va fi și o linie de iarbă verde.”

Pe piața din Republica Moldova, un puiet de tei costă în medie 500 de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri

Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri. Acesta va intra în vigoare în această noapte și este valabil până...

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...
  sursa: cursbnm.md