fbpx
20.8 C
Бэлць
duminică, iunie 23, 2024

/VIDEO/ Festivalul Urban Vibes, organizat la Bălți. Ce atmosferă au creat pictorii graffiti și hip-hoperii

Citește și:

Tineri din toată țara s-au adunat în acest weekend la festivalul Urban Vibes, organizat la Bălți. Graffiti, hip-hop, skating, muzică bună și concursuri, au fost de toate, iar participanții s-au arătat încântați și au spus că vor ca festivaluri de acest gen să fie organizate mai des în nordul țării.

„Totul este superb, îmi place totul, este muzică bună, sunt oameni faini, totul este superb.”

„Îmi place foarte mult cum desenează tinerii, a fost un mini vis să ajung la un asemenea festival. Desenez și eu, dar mai mult în stil tradițional, dar stilul graffiti e în inima mea.”

„Ceea ce fac eu nu o numesc artă, este un mod de exprimare, dacă o facem ilegal, se numește vandalism. Momentan o facem legal, de asta trebuie să o facem așa festivaluri, ca să promovăm tinerii să își arate talentul pe care îl au.”

„Este un eveniment dedicat tinerilor, dar și pentru toți cei care dansează, pentru că orice om poate să danseze. Avem aici niște competiții și niște Work-shopuri. Învățăm copiii stilurile de HIP-Hop, braking, asta facem, cu asta trăim, este mai mult decât un dans, nu este un hobby, este o viață.”

Festivalul este la a 6-a ediție. În acest an, pentru prima dată a fost organizat la Bălți.

SERGIU CAZACU, coordonatorul festivalului: „Mai multe genuri de cultură  care sunt întrebate de tineri, în diferite colțuri ale lumii, și dansuri, și desene, evident că și mișcările acestea de parkour, și skateul, toate împreună, am încercat să le adunăm într-un loc, ca să vedem și să facem schimb de experiență.”

INA, organizatoarea festivalului Urban Vibes: „Pentru prima dată am decis să venim la Bălți, așa cum anul trecut am avut foarte mulți participanți  din Bălți, de aceea am decis să-i bucurăm și am venit în orașul vostru. Așa festivaluri nu ne ajung în Moldova, la noi aproape că nu se organizează festivalul Hip-Hap și a culturii urbane, acesta este unicul festival pe care îl petrecem anual indiferent de timpul de afară.”

v.o. Festivalul Urban Vibes a fost organizat cu suportul financiar a poporului american, prin intermediul USAID Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md