fbpx
2.9 C
Бэлць
marți, decembrie 5, 2023

/VIDEO/ Foc și pară! Tauber le-a cerut socoteală membrilor Consiliului Electoral de Circumscripție Bălți după ce i-au refuzat cererea

Citește și:

„Din declarațiile spuse au fost efectuate indicații de Comisia Electorală Centrală”

„În situația dată vă rog frumos, probabil că această doamnă, ea are anumite probleme cu nervii și ea este agresivă și eu chiar acum în prezența avocaților, o să scriu o cerere ca să vă implicați, vă rog reprezentanții poliției, pentru că ea strigă și utilizează lexică nenormativă în adresa echipei noastre”

Marina Tauber susține că a aflat din presă despre faptul că cererea ei de înregistrare la alegerile pentru primăria municipiului Bălți a fost respinsă. Deputata a venit la sediul Comisiei de circumscripție Bălți să le ceară socoteală membrilor.

MARINA TAUBER, Candidată la funcția de primar al mun. Bălți: „Din păcate, cu regret, eu nu pot să candidez din partea partidului politic ȘOR, care a fost declarat neconstituțional, dar eu pot să candidez în calitate de candidat independent, ceea ce am făcut, acum mergând spre Bălți, eu am citit în presă că eu Marina Tauber am primit refuz. Aici sunt 2 avocați care îmi reprezintă interesele și care au explicat societății și membrilor comisiei, că ei încalcă legea, de la primul fapt că au făcut ședința la primul etaj, în cabinetul 101 care nu este prevăzut conform legii în calitate de locul oficial pentru astfel de ședințe. Noi în sala de jos am fost nevoiți să vorbim cu o tonalitate ridicată, pentru că deodată și ieri și astăzi am fost primiți cu agresivitate din partea doamnei Colesnic, din partea doamnei care astăzi a strigat.”

Unul dintre avocații candidatei spune că va contesta decizia.

VADIM BANARU, Avocatul Marinei Tauber: „Urmează să dăm o apreciere și vom întreprinde acțiuni de rigoare în strictă conformitate cu legislația în vigoare.”

Ieri Marina Tauber a depus actele pentru a candida la funcția de primar al mun.Bălți, însă astăzi cererea i-a fost refuzată.

SVETLANA COLESNIC, președinta Consiliului Electoral de Circumscripție Bălți: „Noi am expediat răspunsul la cerere dumneaei, argumentat, legal, motivul de ce dumneaei i se refuză de a se elibera listele de subscripție și pentru a nu duce alegătorii în eroare. La baza deciziei este codul electoral, legea Republicii Moldova și totodată este hotărârea Curții Constituționale. Dumneaei este deputat în Parlamentul Republicii Moldova…partidul este interzis și nu poate să participe la funcție electivă. Noi trăim într-un stat democrat și noi respectăm drepturile cetățenilor, în cerere, ea are dreptul să conteste decizia dată în decurs la 30 de zile, în temeiul legii 116, din 2018.”

Precizăm că, potrivit unui proiect de lege, votat în două lecturi de Parlament, persoanele care au fost membri ai partidului Șor, scos în afara legii, nu vor putea participa la alegeri în următorii trei – cinci ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un turc, a încercat să treacă o frontieră din nordul țării cu un permis fals

500 EUR ar fi costat obținerea unui permis de conducere turcesc, cu semne rezonabile de falsificare. Documentul a fost...

Imagini revoltătoare: Șofer, surprins cu două vulpi moarte pe capotă

Un șofer a fost surprins pe străzile din Capitală cu două vulpi moarte pe capotă. Imaginile scandaloase au fost...
  sursa: cursbnm.md