fbpx
31.1 C
Бэлць
duminică, iulie 14, 2024

/VIDEO/Igor Dodon a făcut declarații false despre reparația Memorialului „Eternitate”

Citește și:

Președintele Igor Dodon a fost prins cu minciuna în cazul reparației memorialului sovietic „Eternitate”. În cadrul unei ediții a emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4 acesta declara că „reparația a început încă din luna ianuarie-februarie”, nici măcar el nu știe când exact.

Documentele, însă, spun altceva. Contractul de renovare, care dă undă verde SC Magda SRL să demareze lucrările de reparație a memorialului, a fost semnat abia pe 13 martie, chiar în ziua când în R. Moldova a fost constatat Cod Roșu referitor la situația epidemiologică de COVID-19. Demonstrația este prezentată de un material video realizat de „CU SENS”. 

Reiese că șantierul a fost deschis în plină pandemie în jurul Memorialului „Eternitate”, iar Dodon operează cu declarații false, deși, anterior, a declarat că vor fi blocate achizițiile care nu sunt strict necesare.

Reparația Memorialului „Eternitate” va costa bugetul de stat 2,3 milioane de lei, bani despre care „CU SENS” scrie că ar fi suficienți pentru a achiziționa peste 650.000 de măști de unică folosință sau peste 7.300 de teste pentru detectarea virusului COVID-19.

www.deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md