fbpx
29.2 C
Бэлць
joi, iulie 18, 2024

/VIDEO/ În două localități din raionul Sîngerei sunt focare de rujeolă. Oamenilor le este frică de boală

Citește și:

Raionul Sîngerei are cea mai mare rată din nordul țării de infectare cu rujeolă. Focarele au fost înregistrate în satele Mărinești și Sîngereii Noi. Potrivit specialiștilor, contaminați au fost copiii nevaccinați.

ANGELA SPÎNU, șef adjunct pe problemele medicale la Centrul de Sănătate Sîngerei: „La moment avem înregistrate 50 de persoane, în aceste două localități, Sîngereii Noi și Mărinești. În primul rând s-a înregistrat la toți copiii care nu sunt vaccinați, în primul rând un copil care a venit din Chișinău într-o familie numeroasă cu frați și surori. Este o patologie a copiilor se înregistrează mai des la copii, dar din păcate pot să se îmbolnăvească și cei vârstnici. Aceasta este o patologie care poate fi prevenită prin vaccin și anume vaccinul ROR.”

Oamenii din Mărinești și Sîngereii Noi spun că le este frică de boală, vaccinul și adresarea la medic fiind soluții de protejare.

„Sigur că pentru copii ne e frică, da știți cum nu știu este tratament, fiecare trece printr-o boală cu copilul. Bătrânii spun că asta a fost și este. Frica este oricum pentru copii, iată poftim, da este tratament oricum frică este ne mai păzim, nu îi dăm la joacă în gloată, vaccinare, care-s vaccinați.”

„La noi sunt vaccinați copiii, cred că nu avem probleme cu asta.”

„Frică este, eu una mă tem, eu una mă tem da ce o să facem, o să fugim? Eu am auzit că aici s-a închis, aici la baptiști s-a închis biserica că sunt multe cazuri, da așa pe drumuri la grădiniță nu am auzit.”

„Da cum trebuie să ne protejăm, trebuie la medic, prima dată dacă ai văzut că ți-a apărut ceva acolo, du-te la medic și medicul momentan oare te trimite la raion, oare îți dă aici de pe loc medicul de familie, și… Dacă ei boala mai repede, apoi și mai repede…, dar dacă îți pare că ei lasă că olecuțică mă mai scarpin și a trece, lasă că olecuțică mă frec cu apă de colonie și o să treacă, asta nu chiar trece așa ușor, asta nu chiar trece așa ușor, trebuie la medic.”

Rujeola este o infecție virală extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave. Tratament specific nu există, dar boala poate fi prevenită prin vaccinare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Explozii şi alerte aeriene la Kiev

Cel puţin două explozii şi alerte aeriene au răsunat miercuri seara la Kiev, la zece zile după atacuri ruseşti...

/METEO/ Ploi și cer noros. Cum va fi ziua de astăzi, 18 iulie 2024

Temperaturi ridicate, dar și ploi pe întreg teritoriu al țării. Meteorologii prognozează pentru ziua de astăzi,18 iulie, maxime de...
  sursa: cursbnm.md