fbpx
23.5 C
Бэлць
duminică, iulie 14, 2024

/VIDEO/ Incendiu puternic într-un bloc de locuit din Bălți. 5 echipe de pompieri au luptat cu flăcările

Citește și:

Zeci de persoane au fost evacuate după ce un apartament situat la etajul 6 dintr-un bloc cu 16 etaje, de pe strada Iorga din municipiul Bălți a luat foc. Cinci echipe de pompieri au luptat pentru a stinge flăcările. Potrivit salvatorilor, această clădire nu este conectată la gazele naturale.

În timpul intervenției, salvatorii au evacuat de urgență  două persoane în etate din apartamentul vecin.

„Eu am ieșit la lucru, eu locuiesc la etajul 10 și deja era mult fum, copiii dormeau, eu repede am închis, de obicei la noi tomberoanele ard și deja am văzut că de la etajul 6 de jos iese foarte mult fum și noi am ieșit repede în stradă.”

„Am început să ieșim toți din casă și am chemat pompierii, era mult fum din toate părțile.”

Unii locuitorii spun că incendiul ar fi putut izbucni din cauza neglijenței stăpânului.

„Cunoaștem stăpânul din păcate, este venit de peste hotare, mama a decedat 2 ani în urmă și este în stare nu chiar bună. De la o simplă țigară, atât, asta cred.”

„Fum, a început să iasă fum și el „stăpânul” striga de pe etaj striga că este incendiu și am chemat pompierii. – Cunoșteați stăpânul? Cum să nu. – Și de la ce credeți că putea să se întâmple? De la țigară, el este narcoman, țigara ardea și de la țigară.”

5 echipe de pompieri și salvatori au luptat cu flăcările mai bine de 30 de minute.

VITALIE GRIJUC, ofițer superior al schimbului de serviciul intervenții la incendii al IGSU Bălți: „Intervenția a fost dificilă din cauza accesului în această curte, deoarece mașinile sunt parcate haotic. A fost foarte greu accesul în interior, deoarece multe lucuri haotic, foarte greu a fost, au lucrat 5 echipe în aparate izolante, temperatură înaltă, a fost foarte dificil însă băieții bravo, s-au descurcat și acum la momentul dat incendiul este lichidat.”

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md