fbpx
29.2 C
Бэлць
joi, iulie 18, 2024

Focar de rujeolă în raionul Sîngerei: 50 de cazuri, confirmate

Citește și:

Focar de rujeolă la Sîngerei. În raion au fost au fost confirmate în total 50 de cazuri de rujeolă, la copii cu vârste cuprinse între 2 și 19 ani, din familii multiple. Niciunul dintre ei nu a fost vaccinat contra rujeolei din motivul apartenenței la o confesiune religioasă.

De la începutul anului curent, în Republica Moldova, au fost înregistrate 134 de cazuri confirmate de rujeolă, dintre care nouă sunt de import (România, Azerbaidjan, Marea Britanie și Germania).

Cazurile au fost raportate la persoane cu vârste cuprinse între – 0,5 luni și 55 de ani. Cele mai multe dintre acestea au fost confirmate în mun. Chișinău – 57 de cazuri.

Alte teritorii afectate de rujeolă sunt: Fălești, Ștefan Vodă, Ungheni, Orhei, Dubăsari – câte 1 caz; Drochia, Râșcani – câte 2 cazuri; Dondușeni, Ialoveni – câte 3 cazuri; Bălți – 5 cazuri, Strășeni – 6 cazuri.

Tratament specific contra rujeolei nu există, dar boala poate fi prevenită prin VACCINARE.

Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. În cazul în care, copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Încă un candidat independent la prezidențiale. Jurnalista Natalia Morari și-a anunțat intenția

Jurnalista Natalia Morari și-a anunțat intenția de a candida independent la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. „Nu am urmărit...

/FOTO/ Șapte drumuri publice au fost afectate de intemperii: Drumarii au intervenit în Dubăsari, Criuleni, Glodeni și Dondușeni

În urma vântului și ploilor din seara zilei de ieri, drumarii din cadrul întreprinderilor rutiere S.A „Drumuri” au fost...
  sursa: cursbnm.md