fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

/VIDEO/ Juriu și participanți chiar și din China. La Bălți a început concursul ORPHEUS-2023

Citește și:

Tineri din diferite regiuni ale țării, dar și de peste hotare, și-au prezentat talentele în cadrul unui concurs de muzică, organizat la Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți. Scopul acestuia este promovarea artei și a tinerelor talente.

EMILIAN GUȚU, director, Colegiu de arte „Nicolae Botgros”: „Elevii noștri participă la acest concurs deja la mai multe ediții, obțin rezultate remarcabile, locuri de frunte și la această ediție suntem de asemenea prezenți. Este binevenit, deoarece în cadrul concursurilor și festivalurilor este promovată arta, este stimulat elevul de a munci, de a crea și de a deveni competitivi.”

TATIANA BULARGA, șef catedră de arte și educație artistică, USARB Bălți: „Este o tradiție frumoasă, în fiecare an în luna aprilie-mai demarează acest concurs, care adună foarte mulți copii, elevi, studenți. Este o ocazie extraordinară să ne întâlnim într-o echipă internațională, foarte frumoasă și să biruie muzica și frumosul. Astăzi este ediția aproximativ a 38-a, fiindcă concursul demarează din anii 60, oficial din anii 80, anul 85 aproximativ.”

Deja de 3 ani concursul are loc la nivel internațional, unde se unesc tinerele talente din diferite țări.

LILIA GRANEȚCAIA, doctor conferențiar universitar: „Acest concurs, deja de trei ani are statut de nivel internațional, deoarece implicăm și membrii juriului de peste hotare, doctori, artiști emeriți ai poporului și participanți la fel tot sunt, avem chiar și din China. Participanții au posibilitatea să se manifeste în toate dimensiunile capacităților și aptitudinilor sale, în arta interpretativă instrumentală pian, acordeon, instrumente cu coarde aerofon.”

Chiar dacă practică muzica de mici, participanții aveau emoții mari înainte de a ieși pe scenă.

SANDA ANTONOVICI, participantă: „Am foarte emoții, dar sper că pe parcurs o să treacă și o să fie totul bine. Vin dintr-o familie de muzicieni și îmi place să fac asta, asta este viitorul meu.”

EMIL BORODACHI, participant: „Muzica am început să practic de la 7 ani. Pentru mine muzica înseamnă felul de a mă reprezenta și în viitor este profesia mea. De la acest concurs, în primul rând, vreau să am emoții plăcute și rezultate.”

Concursul ORPHEUS 2023 se desfășoară în perioada 27-29 aprilie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tatăl lui Guguță a murit la 92 de ani. Spiridon Vangheli a trecut la cele veșnice

Spiridon Vangheli a murit la vârsta de 92 de ani, la o săptămână de la ziua lui de naștere,...

Peste 8.000 de locuri bugetare în universități, aprobate de Guvern

Planul de admitere în învățământul superior pentru anul de studii 2024-2025 a fost aprobat de Guvern. Astfel, în instituțiile de...
  sursa: cursbnm.md