fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

/VIDEO/Deputații Nesterovschi și Lozovan au călcat în picioare și au stropit cu vopsea roșie drapelul NATO

Citește și:

Câteva persoane în frunte cu deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au rupt în bucăți drapelul NATO și l-au stropit cu vopsea roșie, în cadrul unei acțiuni de protest. S-a întâmplat la sediul Centrului de informare NATO din Republica Moldova, potrivit tv8.md.

Cei doi deputați care au părăsit rândurile PSRM, au anunțat anterior că vor forma un nou partid pro-rus.

După ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că o apropiere a țării noastre de NATO este pasibilă cu o pierdere a suveranității, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu o reacție, subliniind că Republica Moldova are o relație cu NATO, care se dezvoltă exclusiv în baza respectării neutralității țării.

„Neutralitatea țării noastre nu înseamnă izolaționism. Autoritățile dezvolta parteneriate cu organizații și state pentru a păstra pacea și securitatea țării. Republica Moldova a stabilit o relație de cooperare cu NATO încă din 1992. Colaborarea cu această organizație, inclusiv prin intermediul Parteneriatului pentru Pace a adus și continuă să aducă beneficii reale pentru țara noastră, dar și pentru securitatea regională.

La 15 martie, socialistul Alexandru Nesterovschi a anunțat că pleacă din echipa PSRM și se alătură „Mișcării pentru Popor”. Totodată, acesta a declarat că va fi deputat independent în Parlament. Anunțul a fost făcut de către Nesterovschi pe pagina sa de Facebook.

La 25 martie, și deputata Irina Lozovan a anunțat că părăsește Partidul Socialiștilor. Aceasta a menționat că va activa în calitate de deputat independent. Totodată, Lozovan a declarat că se va alătura și ea „Mișcării pentru Popor”.

Foștii deputați ai Partidului Socialiștilor, Irina Lozovan și Alexandru Nesterovschi, care au părăsit recent formațiunea și au aderat la Mișcarea pentru Popor, au anunțat, într-o conferință de presă, că creează un nou partid politic de stânga. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Tradițiile nu se uită la Prepelița. De hramul satului, copiii s-au întrecut la trântă pentru iepure și cocoș

Distracție mare a fost miercuri la hramul satului Prepelița din raionul Sîngerei. https://youtu.be/NH23sKHu4_4 IULIAN ERIMEI, primarul comunei Prepelița, raionul Sîngerei: „Satul...

Inginer cadastral din Elizaveta, reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență

Un fost inginer cadastral de la primăria Elizaveta, municipiul Bălți, a fost reținut fiind suspectat de comiterea traficului de...
  sursa: cursbnm.md