fbpx
17.3 C
Бэлць
luni, aprilie 15, 2024

/VIDEO/ La Glodeni, crescătorii de ovine și caprine au un festival aparte. Cum s-a desfășurat a IV- a ediție a Festivalului Cașului

Citește și:

Parmigiano, formagio, gorgonzola, caș dulce, brânză de oaie sau brânză de capre de rasă murciano-granadina. Cele mai specifice brânzeturi au fost expuse la Festivalul Cașului la Cobani, raionul Glodeni. Evenimentul a adunat producătorii de lactate din întreaga țară.

COVALCIUC RUSLAN, producător de brânzeturi satul Petrunea: „Un produs de parmigiano de 7 luni, formaggio, gorgonzola cu verdețuri, și mai sunt de 4 ani de zile cu mucegai, care se face după o rețetă specifică.”

GROSU EMILIA, producător de brânzeturi orașul Glodeni: „Avem caș dulce, caș sărat mediu și brânză sărată. Fiindcă marfa se vinde foarte greu, în ultimul timp, la festival vin mai mulți oameni și ne bucurăm de cumpărători.”

ANDREI BISCHERU, crescător de capre: „Sunt crescător de capre. Capre de rasă murciano-granadina, o rasă specială, foarte bună, fiindcă laptele este foarte gras și producția pe care o facem la fel. Avem caș dulce și brânză sărată. O ambalăm vacuum să se păstreze mai bine, mai ales acum, vara.”

La eveniment au participat și meșteri populari din diferite domenii.

IURIE CUCUIETU, meșter popular orașul Drochia: „Cel mai mult iubesc clopoțeii. Fac pentru diverse evenimente, cum ar fi sărbătorile de iarnă, ultimul sunet, clopoței de vânt, care sună foarte bine. Aș spune că pentru mine este importantă întâlnirea cu colegii din alte domenii, prelucrarea lemnului, olăritul, confecționarea costumelor, unde cu colegii, discutăm, analizăm, facem un schimb de experiență.”

Festivalul Cașului are drept scop promovarea producătorilor autohtoni, dar și a turismul local.

ION COJOCARI, președintele raionului Glodeni: „La acest eveniment noi ne propunem să promovăm produsele sau în primul rând producătorii de lactate și totodată să promovăm zonele noastre turistice. Aici ne aflăm la Cobani, unde este Stânca Mare, un obiectiv turistic, de importanță națională. Totodată ne propunem să ne promovăm producătorii autohtoni, meșterii populari.”

Evenimentul nu s-a lăsat fără o horă moldovenească. Festivalul Cașului este la cea de-a patra ediție.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/DOC/ Scandal la Consiliul Raional Fălești. Cine totuși este președintele raionului

Scandal la Consiliul Raional Fălești. Potrivit unei decizii emisă astăzi de unii consilieri, actualul președinte Vadim Roșca din partea...

Zelenski, apel către Occident: „Încetaţi să mai toleraţi terorismul rusesc!”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel ţărilor occidentale să aplice mai eficient sancţiunile instituite împotriva Rusiei pentru...
  sursa: cursbnm.md