fbpx
29.2 C
Бэлць
joi, iulie 18, 2024

/VIDEO/ La marginea orașului Florești, activează o stație de epurare a apelor uzate

Citește și:

Mai bine de o lună la marginea orașului Florești activează o stație de epurare a apelor uzate.

Apa uzată vine din rețelele de canalizare și trece câteva etape până a fi epurată.

CAROLINA MOLDOVANU, inginer laborant: „Noi ne ocupăm cu epurarea apelor care vin din rețelele de canalizare din oraș asta e funcția noastră. Procesul de epurare el constă din mai multe etape, prima etapă este o etapă mecanică, adică apa murdară vine prin rețele trece prin grătar mecanic în care se opresc poluanți mai mari. Mai departe este o altă etapă unde se opresc poluanți mai mărunți. Apa se duce la curățarea biologică în reactoare biologice, după ce trece epurarea biologică, se începe epurarea chimică.”

Procesul de muncă la stație este automatizat, iar sistemele utilizate permit eliminarea oricărui poluant din apă.

IURIE ȘARAMET, director SA „Servicii Comunale Florești”: „Lucrările toate care se produc aici la stație sunt toate automatizate, absolut. De aici e punctul de comandă, de aici ele se pornesc, de aici ele se opresc, de aici se regulează, se reglează, toate procedurile de epurare se conduc iată de la acest panou de comandă, automatizat de comandă.”

INA CORDUN, inginer șef la SA „Servicii Comunale Florești”: „Este foarte important ca fiecare consumator să beneficieze de serviciul de canalizare și de epurarea apei uzate. Este necesar foarte mult pentru mediu, ca să nu poluăm mediul și sănătatea fiecărui om.”

Recent, stația de epurare a fost vizitată și de președinta Maia Sandu.

MAIA SANDU, președinta Republicii Moldova: „Vrem să vă rugăm să aveți grijă, că e o investiție serioasă, mare și noi ne dorim ca să țină cât mai mult și să avem un mediu curat pentru oamenii de aici.”

Stația a fost construită în cadrul unui proiect finanțat din sursele FNDRL, implementat de ADR Nord și a costat peste 32 de milioane de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Explozii şi alerte aeriene la Kiev

Cel puţin două explozii şi alerte aeriene au răsunat miercuri seara la Kiev, la zece zile după atacuri ruseşti...

/METEO/ Ploi și cer noros. Cum va fi ziua de astăzi, 18 iulie 2024

Temperaturi ridicate, dar și ploi pe întreg teritoriu al țării. Meteorologii prognozează pentru ziua de astăzi,18 iulie, maxime de...
  sursa: cursbnm.md