fbpx
24.1 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 13, 2024

/VIDEO/ Un copil de 8 ani a căzut de pe un carusel din centrul Bălțiului. La scurt timp de la tragedie, toboganul a fost redeschis

Citește și:

Un copil de 8 ani a ajuns la Spitalul Clinic din Bălți, după ce a căzut de pe un tobogan gonflabil, instalat în centrul orașului. Copilul s-a ales cu o comoție cerebrală și rămâne internat până se va recupera.

„Cine va răspunde pentru asta? – Eu am o întrebare, de ce dacă se întâmplă așa incident, de ce nu s-a telefonat pe loc la 112, a venit repede salvarea a dus copilul și se dorește să se ascundă acest caz.”

Responsabilii de funcționarea instalațiilor au refuzat să discute cu presa.

„Am dori un pic să discutăm. – Nu, nu, nu e pe loc. – Cine e administrator, cu cine putem discuta. – Nu știu. – Nu este vreun administrator aici cu cine putem să discutăm? – Nu.”

Unii consilieri municipali acuză primăria de neglijență.

SERGHEI GRAMMA, consilier municipal: „Această istorie s-a mai repetat în luna februarie. Atunci, de asemenea, tehnica securității a ridicat întrebări printre consilierii municipali și societate. A fost inițiată o comisie care trebuia să investigheze aceste încălcări. Au fost identificate încălcări grave, în legătură cu ce a fost trasă la răspundere și administrația. La ședința trecută a consiliul municipal am decis că această companie Flower Event, să-i spunem pe nume, care este specializată în comercializarea florilor, nu are dreptul să instaleze carusele pentru copii aici.”

Oamenii spun că asemenea instalații trebuie, însă respectarea normelor de securitate sunt necesare pentru a nu pune în pericol siguranța copiilor.

„Trebuia să-l verifice pentru ca să lucreze bine, astfel copiii nu aveau să ajungă la spital.”

„Eu cred că este o tragedie. Măsurile de siguranță trebuie să fie întărite, mai ales că sunt copii, este un carusel periculos.”

„Nu este sigur. – Eu ți-am spus că caruselul este ruginit și scârțiie. Chiar copilul meu mi-a spus despre aceasta că nu este sigur și că scârțiie acest „carusel” dragon.”

Purtătoarea de cuvânt a primăriei a declarat pentru TV Nord că instituția nu este responsabilă de administrarea caruselelor.  

IRINA SMIRNOVA, purtătoarea de cuvânt a primăriei Bălți: „Parcul de distracții instalat pe piața Vasile Alecsandri este gestionat de un agent economic. Referitor la incidentul care a avut loc – vă îndemnăm să vă adresați persoanelor responsabile. Menționăm faptul că, Primăria Municipiului Bălți nu gestionează parcul de distracții de pe piața Vasile Alecsandri.”

La câteva ore de la incident, toboganul a fost pregătit de responsabili pentru a fi repornit din nou.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md