fbpx
0.5 C
Бэлць
vineri, decembrie 8, 2023

/VIDEO/ Magistrații Judecătoriei Bălți au menținut decizia CEC: Corșicova, NU va putea participa în turul doi al alegerilor locale

Citește și:

Magistrații Judecătoriei Bălți au respins contestația avocaților Arinei Corșicova și au menținut decizia Comisiei Electorale de circumscripție Electorală Bălți din 7  noiembrie, care prevedea scoaterea din cursa electorală pentru funcția de primar de Bălți a acestei concurente electorale.

„Cererea de chemare în judecată înaintată de Corșicova Arina împotriva împotriva Consiliului Electoral al Circumscripție numărul 2, privind anularea hotărârii 129 din 7 noiembrie 2023 și obligarea privind drepturile sala electorale se respinge.”

Avocații Arinei Corșicova spun că vor contesta decizia primei instanțe la Curtea de Apel, întrucât nu sunt de acord cu decizia de astăzi a magistraților.

ALEXEI CAPBĂTUT, Avocat: „Cu certitudine vă pot comunica despre faptul că vom face apel asupra prezentei decizii, dar am înțeles că a fost pronunțat numai dispozitivul, să vedem care sunt motivele de fapt și de drept în baza căreia a fost emisă prezenta decizie și sigur că o să ne expunem asupra acestora și vom merge până la urmă, până la capăt.”

Potrivit Svetlanei Colesnic, președintei Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Bălți, în urma examinării contestațiilor depuse de contracandidați, s-a constatat că Arina Corșicova a comis mai multe încălcări, printre care folosirea fondurilor financiare și materiale nedeclarate mai mult de 1%, raportat la plafonul mijloacelor ce pot fi transferate în contul fondului electoral sau cel destinat grupului de inițiativă.

SVETLANA COLESNIC, Președintele CECE Bălți: „Instanța de judecată a respins cerea doamnei Corșicova și respectiv urmează, presupun că va fi atacată la Curtea de Apel. Consider că decizia este legală, bazată pe legislația Republicii Moldova, astfel pot să adaug că acțiunile noastre privind primirea hotărârii de a respinge candidata din cursa electorală la fel consider că este legală.”

În primul tur, Arina Corșicova, considerată o candidată de rezervă a fugarului Ilan Șor, a acumulat 21,52% din sufragii. După ce a fost scoasă din cursă, în fața primăriei Bălți s-au adunat mai mulți oameni în frunte cu Marina Tauber pentru a-și arăta nemulțumirea față de decizia CECE Bălți.

Dacă decizia Consiliului Electoral al Circumscripție Bălți va rămâne în vigoare, în turul II, pentru funcția de primar de Bălți vor lupta Alexandr Petkov de la formațiunea politică Partidul Nostru, care a luat în primul tur 22,69 % din voturi și socialistul Maxim Moroșan, care obținuse pe 5 noiembrie 19,73%.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tragedia care a indignat Polonia: o copilă a murit de frig la 500 de metri de politiștii care ar fi trebuit să o salveze

Moartea Nataliei, o adolescentă în vârstă de 14 ani, răpusă de frig la 500 de metri de polițiștii care...

/VIDEO/ Troleibuze „de aur” la Bălți. Municipiul ar fi putut plăti peste 8 milioane de lei pentru livrarea grăbită a 22 de vehicule

Bugetul municipal ar fi pierdut aproximativ 8 milioane de lei, în urma unei decizii a fostei conducerii a orașului,...
  sursa: cursbnm.md