fbpx
23.1 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

/VIDEO/ Maia Sandu, întâlnire cu primarii din raionul Fălești. Pe ce s-au plâns aleșii locali

Citește și:

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu primarii din raionul Fălești. Discuțiile au vizat aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, evidențiind importanța colaborării la nivel local pentru susținerea acestui obiectiv. Totodată, s-a abordat și programul național „Satul European”, evidențiind strategiile pentru dezvoltarea durabilă a comunităților rurale.

Primarii au menționat importanța colaborării între autoritățile locale și cele centrale pentru a realiza reformele necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor satelor și orașelor pe care le conduc.

Maria Galiț, primar s. Sarata Veche: „Am ridicat întrebările care la ziua de astăzi ne frământă, am auzit niște lucruri care sunt de perspectivă pentru dezvoltarea în continuare a localităților noastre, sperăm ca să avem deschiderea și să avem cât mai multe proiecte, cât mai multe beneficii.”

ELENA REVENCO, Primar s. Horești: „Problema pe care am ridicat-o este transportul public, de care noi nu avem de trei ani și este foarte problematic pentru cetățeni. Din păcate agenții economici invocă motive precum că nu este rentabil, mai este și drumul pe care așteptăm să fie.”

ALEXANDRU SEVERIN, primar de Fălești: „Întrebarea cu piața din localitate este una veche, este o întrebare dureroasă, din considerentul că nu putem gestiona această piață și nu putem oferi acele servicii de calitate de care consumatorii și locuitorii au nevoie. La sfârșitul verii a fost aprobat în prima lectură acest proiect de lege privind abrogarea articolului 108, dar am fost puțin șocați, deoarece jumătate de an nu se mai intervine. Această situație se întâmplă cu toate piețele din R.Moldova și cred că va fi o victorie pentru toți locuitorii de pe întregul teritoriu al țării.”

Șefa statului a ținut să menționeze în cadrul discuțiilor cu aleșii locali, importanța integrării europene a Republicii Moldova.

MAIA SANDU, președinta Republicii Moldova: „Un drum european trebuie să fie un drum european, o grădiniță renovată din bani europeni trebuie să fie făcută la cea mai înaltă calitate, evident trebuie să muncim cu toții ca să avem sprijin popular pentru proiectul de integrare europeană, pentru că nu este suficient să-mi doresc eu, să vă doriți dumneavoastră acest lucru. Este important ca cetățenii noștri să-și dorească, să înțeleagă care sunt beneficiile.”

După întâlnirea cu primarii șefa statului a avut o întrevedere și cu agenții economici din raionul Fălești.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md