fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

/VIDEO/ „Marcaj cu bucluc”, la Bălți. Greșeala unui drumar a revoltat opinia publică

Citește și:

La aplicarea marcajului rutier pe strada principală din Bălți, în regiunea gării auto din orașul, drumarii au scris în loc de „școală”, ”scaolă”. Cei drept aceștia s-au grăbit să corecteze greșeala după ce zeci de internauți au făcut glume pe această cale. Conducerea întreprinderii care a executat aceste lucrări spune că drumarii au lucrat pe timp de noaptea, iar iluminarea stradală de proastă calitate și canicula și-au pus amprenta.

 Gafa comisă de drumarii din Bălți, la aplicarea marcajului rutier, a fost înlăturată la doar 30 de minute distanță de la aplicarea vopselei pe carosabil. Acest interval de timp, însă, a fost suficient ca imaginile să ajungă pe internet, unde internauții au făcut haz pe seama acestei greșeli.

„Dacă la vremea lor drumarii de la Bălți ar fi mers la „șcaolă”, nu ar fi scris acum prostii pe asfalt” sau ” Eiiiiiii…șî mare treabă că au încurcat o țîră literele cu locul… că doar nu-o picat BAC-ul”

Potrivit responsabililor de la întreprinderea municipală Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți de vină ar fi temperaturile caniculare, dar și proasta iluminare așa cum lucrările s-au făcut pe timp de noapte. Totuși în acest caz a fost pornită o anchetă, iar angajatul care a comis greșeala s-ar putea alege cu o mustrare aspră.

SERGHEI JURAVEȚ, administrator DRCD: „În jumătate de oră a fost îndreptat, în jumătate de oră. El lucrează a doua sau a treia săptămână fiecare noapte, în afară de zilele de odihnă și e clar că era târziu, era căldură enormă. Când s-a observat greșeala asta, în jumătate de oră toate greșelile au fost îndreptate. A fost vopsit cu negru și deasupra a fost vopsit cu alb deja corect.”

După incident, unii aleși locali s-au grăbit să ia apărarea drumarilor și au menționat că acest caz a devenit atât de viral cu implicarea oponenților politici.

CRISTINA CRAEVSCAIA, consilieră municipală: „Greșeala a fost reparată, dar a devenit ca un spam în internet și un temei în plus pentru oponenți de a scinda societatea în cei care cunosc limba română și cei care nu cunosc. S-a făcut tam-tam pentru că suntem în preajma alegerilor și bineînțeles că Bălțiul va fi în vizorul politicienilor.”

De regulă lucrările de aplicare a marcajului pe străzile din Bălți se aplică de două ori pe an.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri

Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri. Acesta va intra în vigoare în această noapte și este valabil până...

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...
  sursa: cursbnm.md