fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

/VIDEO/ Maternitatea din Bălți a fost dotată cu aparatură modernă de jumătate de milion de dolari

Citește și:

Gravidele care nasc la maternitatea din Bălți vor fi îngrijite de-acum în colo mult mai bine. Spitalul a fost dotat cu aparatură modernă în valoare de jumătate de milion de dolari. Secțiile de naștere, de terapie intensivă și secția de ginecologie au fost echipate complet cu tehnică medicală performantă.

Echipamentul nou va asigura o sarcină și o naștere în condiții sigure.

CAROLINA FRUMUSACHI, șefa Centrului Perinatal: „Sunt mesele mult așteptate, fotoliile pentru naștere care sunt absolut noi, toate echipamentele sunt noi, deci nu discutăm despre echipamente care au fost reutilizate. Sunt mese pentru operatie, sunt lămpi pentru sălile de operații, sunt echipamentele pentru dotarea și buna funcționare a serviciului de anestezie terapie intensivă maturi și noi născuți. Sunt dotajele pentru terapie intensivă a prematurilor și a noi născuților, deci, toate monitoarele, toate monitoarele de supraveghere a stării intrauterine fetale în timpul travaliului, deci toate acestea astăzi au venit”. 

Potrivit vicedirectorului Spitalului Clinic Bălți, dotările actuale ale instituției sunt uzate și au un termen de exploatare mai mare de 20 de ani.

ALA CONDREA, vicedirector SC Bălți: „Pentru ca să nu ai un fotoliu pentru naștere, o masă pentru operație cu toate dotările care se schimbă poziția corpului, care sunt părți detașabile, care este , poți s-o ridici, s-o cobori la diferit nivel, asta înseamnă ca și cum ai primi o naștere primitivă , sub un copac sau undeva acasă, fără monitor pentru a monitoriza funcțiile vitale ale mamei și ale fătului sau ale nou născutului pe serviciul geoneonatologie. Este un primitivism de la care noi trebuie să ieșim și suntem obligați să ieșim”. 

Donația a fost posibilă grație Fondului Națiunilor Unite pentru Populație cu suportul financiar al guvernului Statelor Unite.

RODICA GRAMA, consultant UNFPA Moldova: „Vorbim despre urgențe în obstetrică, în ginecologie, vorbim despre naștere și terapie intensivă și salvarea vieții mamei și a nou născutului la naștere. De aceia în contextul echipării care are loc acum se dotează deplin practic absolut tot ce este necesar pentru săli de operație în obstetrică și ginecologie, pentru săli de naștere și pentru terapie intensivă a mamei și copilului”. 

Maternitatea din Bălți acordă asistență medicală perinatală, obstreticală-ginecologică și neonatală femeilor din mun. Bălți, dar și din alte 11 raioane din nordul țării.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Tradițiile nu se uită la Prepelița. De hramul satului, copiii s-au întrecut la trântă pentru iepure și cocoș

Distracție mare a fost miercuri la hramul satului Prepelița din raionul Sîngerei. https://youtu.be/NH23sKHu4_4 IULIAN ERIMEI, primarul comunei Prepelița, raionul Sîngerei: „Satul...

Inginer cadastral din Elizaveta, reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență

Un fost inginer cadastral de la primăria Elizaveta, municipiul Bălți, a fost reținut fiind suspectat de comiterea traficului de...
  sursa: cursbnm.md