fbpx
38.9 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

/VIDEO/ Militarii rezerviști, din nou cu arma-n mână. Armata Națională a desfășurat un exercițiu

Citește și:

Rezerviștii Forțelor Armate, timp de cinci zile, au îmbrăcat din nou uniforma militară, în cadrul unui exercițiu atât teoretic, cât și practic. În această perioadă ei au participat la diferite locuri de instrucție cum ar fi acordarea primului ajutor medical, pregătirea NBC și antrenamente radio.

VITALIE MILER, locotenent colonel în rezervă: „Particip pentru prima dată la așa cantonamente. Aș vrea să spun că sunt benefice aceste antrenamente, mai ales și pentru foștii militari, dar și pentru persoanele care au făcut armata în termen, 2 ani, deoarece vedeți ce se petrece în lume, nemaivorbind de țara vecină. Noi trebuie să ne pregătim, trebuie să depunem niște eforturi ca să menținem oarecare capacități de activitate militară.”

SERGHEI PUJOVSCHI, locotenent major în rezervă: „Am primit foaia de înștiințare, am semnat și sunt aici. În orice țară, nu numai în Moldova, orice țară este obligată să fie apărată. Noi ca militarii în rezervă, în orice moment trebuie să fim gata să depunem orice efort, orice misiune și să punem sprijinul țării noastre. Cine vrea să muncească caută soluții, cine nu invocă motive.”

IURIE CUPCIC, locotenent rezervist: „Am acceptat invitația la unitate. De la Chișinău am venit 19 militari în rezervă. Ne-au cazat în cazarmă, la unitate suntem toți împreună. Experiență extraordinară, vă închipuiți, ultima dată când am fost mobilizat a fost în 2013. Sunt șef de departament și normal că să intri în toată viața aceasta de armată, de soldat este foarte interesant. Pentru mine a fost ceva pozitiv.”

AUREL CAZACU, maior în rezervă, pilot militar: „În toată lumea se practică și este binevenit ca oamenii, am în vedere chiar Armata Națională, să aibă specialiștii pregătiți permanent. Nu se știe de unde vine…Rezerviștii noștri au dat dovadă de rezistență și de cunoștințe, sunt bravo. Chiar mă mândresc că am făcut parte din această echipă.”

Scopul acestui exercițiu este verificarea aptitudinilor rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.

ANDREI BORDEA, șef Centru Operații Aeriene: „În perioada 1-5 iulie curent, în regimentul de aviație, se desfășoară exercițiul cu rezerviștii forțelor armatei. Timp de 5 zile participanții sunt instruiți în cadrul ședințelor teoretice și practice la diferite locuri de instrucție care se finalizează cu tragerea de luptă. Scopul acestui exercițiu este verificarea aptitudinii rezerviștilor Armatei Naționale și familiarizarea cu echipamentul nou din dotarea Armatei Naționale.”

IULIAN Văscauțan, felcerul Regimentului de Aviație: „În primul rând primul ajutor medical este important pentru ca fiecare militar să cunoască, deoarece fără primul ajutor noi nu pute salva pe nimeni. Militarii sunt instruiți să acorde primul ajutor în orice situație. În orice moment în care s-a apropiat de un rănit, trebuie să improvizeze, să-l examineze.”

Exercițiul are loc în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de Instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a unei cauze penale de învinuire a unui deținut de 27 de...

/VIDEO/ Ce s-a ieftinit și ce s-a scumpit timp de o lună în Moldova

În luna iunie a anului curent, prețurile medii de consum au scăzut cu 0,1%, față de luna mai. Scăderea...
  sursa: cursbnm.md