fbpx
13.1 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

/VIDEO/ Moneda are două fețe. A două zi de hram, orașul Bălți, împânzit de gunoi

Citește și:

Moneda are două fețe. Dacă ieri, de hramul orașului Bălți, în localitate totul era lustruit, astăzi străzile au fost împânzite de gunoi menajer. Hramarii au lăsat mizerie în urma lor, spun bălțenii. La prima oră, tomberoanele încă erau pline de resturi, iar spațiile de agrement precum parcurile și lacurile, inundate de pachete, ambalaje și sticle goale.

Bălțenii spun că întreprinderea municipală lucrează de cu zori pe străzile principale ale orașului, însă, este dificil să facă față la atâta mizerie, lăsată de hramari.

„Este foarte, foarte urât. – Ieri a fost foarte bine, hramarii s-au veselit, dar astăzi au lăsat. – Au lăsat, mai în scurt, nu este bine. La noi oamenii, de fapt, ultima vreme, sunt așa, nu ne pasă de nimic absolut.”

„Este foarte murdar și cred că pentru oamenii din Bălți este ceva normal, dacă ei consideră că se poate de aruncat, se poate de făcut așa gunoiște în oraș. Trebuie să ne începem a educa de mici copii.”

Și lacul Comsomolist a avut de suferit după hram. Oamenii au lăsat peste tot pungi din plastic, sticle de bere goale și resturi de mâncare.

„Oamenii sunt obișnuiți așa, așa sunt educați, ei nu cunosc cultura naturii. Pentru a deveni mai buni, trebuie să respectăm mai strict legile. În Germania, pentru fiecare chibrit aruncat, se pune amendă și la noi ar trebui să fie așa.”

„Ce să facem dacă așa este educație moldoveanului. Românul s-a dus, dar „nahaica” a uitat să o lase. Dacă ai aruncat gunoi, nu uita sa-l ridici, iar dacă ai uitat, nu uita să faci ca porcul.”

Autoritățile locale au declarat că muncitorii au început a strânge gunoiul din centrul orașului încă dis-de-dimineață. În acest an, fiecare antreprenor care și-a vândut produsele în Piața „Vasile Alecsandri„ a încheiat contracte cu întreprinderea municipală Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți și cu Spații Verzi.

VEACESLAV ZINCOVSCHI, șeful Direcției Gospodărie Comunală, Bălți: „Curățirea teritoriul pieței centrale a fost făcută de către Întreprinderea municipală Spații verzi, începând cu ora 2 dimineața, iar la ora 04.00 a început evacuarea gunoiului de către Î.M. DRCD.”

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md