fbpx
3.1 C
Бэлць
vineri, decembrie 1, 2023

/VIDEO/ Mormane de frunze străzile ale orașului Bălți. Muncitorii lucrează peste program pentru a face față volumului de lucru

Citește și:

Toamna, perioadă grea pentru muncitorii serviciilor comunale. Frunzele care au căzut din abundență în ultimele săptămâni stau grămădite la marginea străzilor din Bălți mai multe zile la rând, pentru că serviciile specializare nu reușesc să le evacueze la timp. Unde mai pui că peste ele orășenii aruncă și deșeurile menajere, așa că peste tot pot fi văzute mormane de frunze în două cu gunoi. Priveliștile îi nemulțumește pe localnici, care se arată indignați de situația creată.  

„Cum să-mi palcă, noi achităm, dar de ce așa să fie gunoi, uitați-vă, noi achităm eu locuiesc singură, aici la cămin trăiesc, nu înțeleg de ce oamenii aruncă așa, nu se poate această cutie așa să o pui, se poate plastic la plastic, corect să pui, ca oamenii normali, de parcă s-au născut în pădure, sincer vă spun. Deja de o lună stă acest gunoi, o lună.”

„De aici pe jumătate au evacuat, încă până la alegeri cât de cât au strâns, dar pe urmă iar avem ce avem, erau mai multe frunze, dar aceste hârtii, toți acești saci. Înainte nu era așa ceva, în fiecare săptămână, de două ori pe săptămână strângeau, strângeau din containere, cu mașinile și tractorul, dar așa dezordine nu era.”

„Lumea este needucată la noi, căci chiar dacă și e plin, lasă că sacii cu frunze, dar acolo nu sunt numai saci cu frunze, uitați ce se face aici, este foarte urât.”

„Nu-i plăcut, este foarte neplăcut, dar lumea așteaptă ca cineva să le facă ordine, ei numai fac murdărie, dar cineva trebuie să le facă ordine, dar cine o să le facă, omul singur trebuie să mențină curățenia.”

Directorul Întreprinderii Municipale, Direcția Reparații și Construcții Drumuri, spune că angajații cu greu fac față volumului mare de lucru, mai ales în această perioadă când sunt multe frunze.

SERGHEI JURAVEȚ, Director Î.M. DRCD Bălți: „Mai ales în ultimul timp au apărut frunze și dacă până acum nu pe lângă toate tomberoanele erau aruncate frunze și omul needucat dacă lângă tomberoane o grămadă de frunze. Se poate de aruncat deasupra, nu poate să meargă încă 2 pași până la tomberon și să arunce gunoiul în tomberon. Dacă până în toamnă erau câteva prin oraș și noi le evacuam o dată pe săptămână, acuma practic pe lângă toate tomberoanele sunt. Cu greu, dar se isprăvesc, noi am adăugat niște unități de transport.”

Pentru a face față volumului de lucru angajații serviciilor comunale din Bălți activează cu două ore mai multe, adică nu de la 8.00 până la 17.00, ci de la 7.00 dimineața până la 18.00. Iar pentru a evacua gunoiul au fost antrenate și autospecialele care sunt folosite doar iarna, la deszăpezirea orașului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Și mai aproape de Europa. La Bălți a avut loc forumul EUROSFAT 2023

Cel mai mare forum de afaceri europene din România – EUROSFAT a ajuns și la Bălți. În panelul de...

/VIDEO/ Agricultura așa ca în filme. În nordul țării a fost lansat proiectul „Edu – Tech – Agro – Nord – Educația Tehnologică Agricolă...

Agricultura așa ca în filme. Tinerii care studiază la colegiile agricole din țară, dar și agricultorii din nordul țării...
  sursa: cursbnm.md