fbpx
24.1 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 13, 2024

/VIDEO/ O casă cu 5 etaje din Bălți, inundată de ploaia de ieri. Locatarii acuză autoritățile de neglijență

Citește și:

„Se fierbe dulceața, și picură deodată în dulceață. Picură din pod, uitați-vă, va cădea exact aici… “

Ploaia din ultimele zile a inundat câteva bucătării dintr-un bloc locativ cu cinci etaje de pe strada Tudor Vladimirescu din Bălți.

NINA MAXIMOVA, locuitoarea orașului Bălți: „Aici e bucătăria comună, uitați-vă nici nu ștergem, lasă să se ducă la vecini jos la etajul patru, poate mai repede se vor mișca lucrurile. Îmi curge în cratiță, curge în cratiță, curge prin tigăi, se aude, apa curge, ne punem să mâncăm picură în farfurie. Am fost la primărie, ne-am plâns la primărie de câteva ori, am scris cereri, de câte ori telefonăm nimeni nimic nu întreprinde.”

Locuitorii clădirii se plâng de inundații repetate și acuză neglijență din partea autorităților.

OXANA ELIZAROVA, locuitoarea orașului Bălți: „Știți, la noi demult e așa, s-a început din colțul acela și merge drept-drept până la masa aceasta deja curge. Cum a fost ploaia mai puternică nu puteam să intru la bucătărie în șlapi. Am fost și mi-am schimbat (încălțămintea) parcă ploua, în cap ca din duș picura”

LIDIA SUSNIȚCAIA, locuitoarea orașului Bălți: „Vedeți de acolo și aici curge, în borș picură, în cartofi. Ce să fac. – De mult e situația așa la dumneavoastră? – Demult, 9-8 ani la sigur. Eu personal am găsit inginerul, l-am telefonat, era undeva pe obiect, a venit s-a uitat și a zis că suntem pe locul 43 sau 44, dar a fost cu patru ani în urmă.”

Responsabilii din cadrul GLC Bălți au precizat că va fi efectuată o expertiză a clădirii pentru a identifica cauza inundațiilor.

OLGA VERBANOVA, șefa secției tehnică şi de producere GLC Bălți: „O să verificăm, totul vom vedea și vom lua decizii. Noi avem la deservire 436 de case cum credeți, echipa de deservire să îi lase pe unii și să îi ia pe alții, așa nu putem. Avem oameni care s-au adresat și mai degrabă, tot e o problemă, nu putem deodată să plătim pentru toate casele, lasă un pic să aștepte, o să facem noi, pe nimeni nu vom lăsa la năpastă.”

Menționăm că pentru ultimele două zile, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md