fbpx
2.9 C
Бэлць
marți, decembrie 5, 2023

/VIDEO/ Oamenii din nordul țării despre modificările Codului Electoral: „Dacă au furat, o să mai fure”

Citește și:

Parlamentul a votat, astăzi 4 octombrie, în lectură finală modificările Codului Electoral. Potrivit noilor prevederi persoanele care sunt bănuite, învinuite sau inculpate de săvârșirea unor infracțiuni nu vor putea participa la alegerile locale din 5 noiembrie. Acest lucru i-a bucurat pe mai mulți locuitori din nordul țării.

Înseamnă că așa este corect, înseamnă că decizia lor este corectă.Eu spre exemplu, să fiu o persoană de tipul lor, nici nu m-aș gândi ca să mai înaintez, să mai ridic capul, undeva să fiu de asupra cuiva, să-l dirijez.

Tauber demult trebuia să fie la pușcărie și toți prietenii ei. Ea nu are ce căuta la Bălți. Nu știu la ce se gândesc bălțenii.

Susțin decizia Parlamentului și da, oamenii corupți și care nu sunt corecți, nu au voie să fie la conducere.

Noi credem că nu au voie, o dată ce au fost vizați în procese acestea penale, înseamnă că nici nu trebuie să candideze la funcția de primar.

Potrivit locuitorilor comunei Gura Căinarului din raionul Florești, decizia este bună așa cum nu doar foștii membri ai PP „ȘOR” nu trebuie să ajungă la conducerea unui sat sau oraș, dar toate persoanele care au încălcat legea.

Aceasta este o mare nenorocire asupra Moldovei noastre, deoarece noi am visat ca tâlharii să dispară de pe arena noastră și să fie undeva unde le este locul lor.

Foarte drept s-a hotărât. Această hotărâre trebuia luată mai demult, pentru că ne trag în urmă. Ei dacă au furat o să mai fure. Foarte drept. Eu sunt pentru.

Hotărârea de astăzi a Parlamentului este foarte binevenită. Fiindcă dacă vrem să terminăm cu corupția, hoția, trebuie ca toate partidele finanțate nelegal trebuie înlăturate din cursa electorală, pentru locale, parlamentare sau prezidențiale.

Alții însă sunt nemulțumiți de decizia deputaților. Aceștia susțin că poporul trebuie să decidă pe cine alege și pe cine nu.

Fiecare are dreptul să participe, indiferent de partid, indiferent de orice. Nu știu. E părerea mea. Probabil li se încalcă dreptul. Eu cred că fiecare are dreptul de a candida, deja poporul trebuie să aleagă.

Modificările Codului Electoral au a fost elaborat de un grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” și vizează prevederile care se referă la faptul că persoanele care, la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unui partid politic, dețineau calitatea de membru al organului executiv sau care ocupau funcții elective din partea partidului respectiv nu vor putea fi alese în cadrul unor scrutine electorale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un turc, a încercat să treacă o frontieră din nordul țării cu un permis fals

500 EUR ar fi costat obținerea unui permis de conducere turcesc, cu semne rezonabile de falsificare. Documentul a fost...

Imagini revoltătoare: Șofer, surprins cu două vulpi moarte pe capotă

Un șofer a fost surprins pe străzile din Capitală cu două vulpi moarte pe capotă. Imaginile scandaloase au fost...
  sursa: cursbnm.md