fbpx
18.3 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

/VIDEO/ Pacienții din nordul țării vor beneficia de condiții de spitalizare mai bune. Secția de ATI de la spitalul din Edineț, renovată

Citește și:

În câteva săptămâni și pacienții din raionale Briceni, Ocnița și Dondușeni vor putea beneficia de condiții de spitalizare mai bune. Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Raional Edineț a fost renovată și dotată cu echipament modern. Atât personalul medical, cât și locuitorii din zonă spun că de multă vreme au așteptat o schimbare în secție.

„Am fost la spital, condițiile nu tare, așa. – La ce vă referiți că nu tare? Atenția la pacienți nu este așa cum trebuie să fie.”

„Aș spune că e nevoie de mai mult, pentru că acum sunt și mai multe boli, eu cred că dacă se dezvoltă tehnica, ar fi bine și la medici să ajungă tehnică mai bunișoară.”

MARINA GRĂDINARU, asistentă superioară la Spitalul Raional Edineț: „Avem această renovare a secției, această modernizare cu utilaj de ultimă generație, care este o plăcere de a lucra. Suntem gata să luptăm pentru starea de bine a pacienților noștri  și să iasă cât mai rapid posibil din starea critică, emoțională și fizică care ajung la noi în secție, suntem foarte mulțumiți.”

NICOLETA RUSANOVSCHI, medic imagist la Spitalul Raional Edineț: „Am beneficiat de un cabinet de tomografie computerizată, unde o să investigăm pacienții atât prin tomografie computerizată, regiunea craniului, cât și toate organele sistemul digestiv, sistemul respirator, aparatul locomotor.”

Renovarea și dotarea secției de ATI a costat peste 30 de milioane de lei.

VIOREL CIOCLEA, directorul Spitalului Raional Edineț: „Se preconizează ca perspectivă redenumirea Spitalului Raional Edineț, ca spital subregional Edineț. Merge vorba de raioanele Briceni, Ocnița, Dondușeni, inclusiv Edineț, posibil parțial Rîșcani și Drochia. Aici se vor interna pacienții în stare critică, cu dereglări severe a aparatului respirator, cardiac, în stare de șocuri, de diferite teologii.”

Înainte de a fi dată în exploatare, secția a fost inspectată și de premierul Dorin Recean.

„Așa că domnul Prim-ministru suntem în așteptarea paturilor, durează un pic, și o să facem deschiderea.”

DORIN RECEAN, Prim-ministrul Republicii Moldova: „Eu cred că cel mai important e faptul că noi suntem foarte aproape cu investițiile în medicină ca să deservească și pacienții. Noi, dacă avem, cum să zic, o societate sănătoasă, ea are să fie și mai optimistă și mai productivă.”

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a fost finanțată din sursele venite de la Banca Mondială. În nordul țării, astfel de investiții s-au mai făcut în spitalele din Bălți și Soroca.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md