fbpx
15 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

16 elevi de la o școală din Iași au ajuns la spital după ce au mâncat sendvișuri primite la prânz

Citește și:

16 copii de la şcoala din localitatea Strunga, județul Iași, au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase după ce au început să se simtă rău. Sunt suspiciuni de intoxicație după ce au mâncat sendvișul primit la prânz, notează Digi24.ro.

Medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că mai mulţi copii s-au simţit rău şi că a fost necesară trimiterea ambulanţelor şi a unui echipaj SMURD pentru a fi aduşi la Iaşi.

„Manifestările erau de tip greaţă, vărsături. Au fost trimise de la Iaşi mai multe ambulanţe. Totodată, a fost trimisă maşina SMURD pentru victime multiple, pentru a putea fi preluaţi mai mulţi. Numărul solicitărilor a ajuns la 16. Este vorba de o enterocolită acută. Sperăm să fie un episod de scurtă durată şi să nu fie probleme. Cei 16 copii vor fi aduşi la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi pentru investigaţii”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu.

DSP Iaşi anunţă că a declanşat o anchetă epidemiologică în cazul intoxicaţiilor de la Şcoala Strunga.

Elevii au ajuns la cabinetul medicului de familie, care a solicitat intervenţia ambulanţelor. O parte dintre aceştia prezentau forme mai uşoare”, au transmis oficialii DSP Iaşi.

Aceştia au explicat că s-au prelevat probe pentru a se stabili de la ce s-a produs îmbolnăvirea. „În funcţie de rezultatele controlului, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi va lua măsurile corespunzătoare”, a mai transmis DSP Iaşi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Sursa: Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md