fbpx
17.3 C
Бэлць
marți, aprilie 16, 2024

/VIDEO/ Pădurea Domnească și-a sărbătorit jubileul de 30 de ani cu un festival de cântec folcloric

Citește și:

La cei 30 de ani de la fondarea rezervației naturale „Pădurea Domnească” cântecul popular a răsunat în raionul Glodeni. Anul acesta, festivalul „Cântă de răsună lunca” a adunat colective din țară, dar și invitați veniți din România. Oamenii s-au arătat încântați de priveliște, dar și de gustările pregătite de cei mai iscusiți bucătari și brutari din zonă.

„În general, cadrul natural este ideal, e foarte frumos, recomand tuturor să vină mai des. Mai ales că este și un eveniment foarte frumos astăzi, un festival de folclor, ceea ce cred că este un moment ideal pentru a vizita un cadru vizual pe care îl avem în Republica Moldova.”

„E bine, e frumos organizat, sunt venite colective și din Cimișlia, și din România 2 colective sunt, frumos, sper să vedem ceva frumos.”

„Am avut mari așteptări și se vede că se realizează aceste așteptări, am văzut colective minunate, sunt pasionată de folclor, altfel nu se poate. Am văzut minunatul port popular, la unele colective se respectă, la altele mai puțin. Dar de asta există asemenea evenimente, ca să ne întâlnim și să ne criticăm frumos unii pe alții, să păstrăm portul nostru tradițional, mai ales într-un festival folcloric.”

VADIM TURGAI, vicepreședintele Consiliului Raional Cimișlia: „Locația este superbă, eu am fost în multe locuri ale lumii, dar aici la voi este ceva deosebit și este ceva frumos, bravo! Văd că este pregătire bună, aveți invitate multe colective, sperăm că va fi ceva interesant, va fi ceva bun. Am văzut frigărui, am văzut dulciuri, am văzut înghețată, sunt multe, este o pregătire bună pentru acest festival și sperăm că agenții economici să aibă și un profit în urma acestui festival.”

Administrația rezervației spune că pentru a atrage câți mai mulți vizitatori și turiști va organiza mai multe activități în acest an.

SERGIU BUCĂTARU, directorul Rezervației Naturale „Pădurea Domnească”: „Pe parcursul verii vom mai organiza diferite festivaluri și manifestări culturale pentru a atrage atenția publicului și a mări fluxul de turiști din zonă. Avem locuri foarte frumoase, pitorești și este binevenit ca turistul să fie primit și să se simtă bine la noi în rezervație.”

Festivalul „Cântă de răsună lunca”, organizat în acest an la Pădurea Domnească din raionul Glodeni, a fost la a 22 ediție. Evenimentul e organizatdeConsiliul raional Glodeni în parteneriat cu Ministerul Culturii.

ION COJOCARI, președintele Raionului Glodeni: „Un festival acre are și a avut continuitate, prin care ne propunem să promovăm obiceiurile și tradițiile noastre, ale poporului nostru, la acest eveniment participă 17 colective artistice atât din țară, cât și de peste hotare. Avem 2 colective România, din Județul Slaș și din Județul Botoșani, totodată ne punem ca obiectiv promovarea obiectivelor turistice din raionul Glodeni.”

Rezervaţia „Pădurea Domnească”  a fost creată la 2 iulie 1993 conform Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova, cu scopul păstrării celui mai reprezentativ complex natural silvic de lunca Prutului. „Pădurea Domnească”  e unica rezervație din țară unde pot fi văzuți zimbri.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/DOC/ Scandal la Consiliul Raional Fălești. Cine totuși este președintele raionului

Scandal la Consiliul Raional Fălești. Potrivit unei decizii emisă astăzi de unii consilieri, actualul președinte Vadim Roșca din partea...

Zelenski, apel către Occident: „Încetaţi să mai toleraţi terorismul rusesc!”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel ţărilor occidentale să aplice mai eficient sancţiunile instituite împotriva Rusiei pentru...
  sursa: cursbnm.md