fbpx
3.1 C
Бэлць
vineri, decembrie 1, 2023

/VIDEO/ „Pediatria e mult mai mult decât medicină.” Victoria Rusu, pediatrul din Bălți care face zilnic naveta de la Glodeni pentru micii pacienți

Citește și:

VICTORIA RUSU, medic pediatru: „Orice fetiță, eu cred, că în copilărie visează să devină doctoriță, de aceea primii pacienți cu siguranță că au fost păpușile mele, jucăriile pe care mi le procurau părinții. Am fost un copil cuminte, din spusele părinților, o fetiță liniștită, mereu perfecționistă și cumva cred că de aici și mi se trage profesia de medic și anume de medic pediatru.”

După ce a absolvit gimnaziul, și-a continuat studiile la colegiul de medicină, ulterior a decis  că va merge mai departe, la universitate.

VICTORIA RUSU, medic pediatru: „După rezidențiat am ales să merg în raionul de baștină, în raionul Glodeni, ca medic pediatru, ca după doi ani să primesc propunerea din partea administrației spitalului din Bălți ca să vin aici. Îmi este foarte greu, recunosc, fac naveta încă Glodeni – Bălți, uneori ajung foarte târziu acasă, mă simt vinovată față de copiii mei, dar cumva știu că asta este pentru binele lor. Medicii pediatri, eu cred că se nasc de la Dumnezeu, în primul rând cu vocea blândă, cu caracterul liniștit, ei știu să curteze un copilaș, este destul de greu să examinezi un copil care plânge, ceva îl doare, îl deranjează”

Medicina este mai mult decât o meserie pentru Victoria. Nu va ezita niciodată să ajute un pacient chiar și după orele de muncă sau atunci când petrece timpul cu proprii ei copii.

VICTORIA RUSU, medic pediatru: „Să fii medic pediatru, înseamnă mult mai mult, unii copii cresc împreună cu medic pediatru și la un moment dat, devii ca un membru al familiei. Majoritatea copilașilor merg acasă fericiți și sunt copii, iată primesc video de la părinți, care se joacă de-a doamna Victoria. Își ascultă păpușile, examinează jucăriile și pentru mine aceasta este o motivație enormă.”

Anual, la data de 20 noiembrie este marcată Ziua Pediatrului. Conform datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, la sfârșitul anului 2022, în Republica Moldova erau doar 465 de medici pediatri.  Ceea ce înseamnă că la 10 mii de copii cu vârsta de până la 17 ani în medie le revin câte 8 specialiști.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Și mai aproape de Europa. La Bălți a avut loc forumul EUROSFAT 2023

Cel mai mare forum de afaceri europene din România – EUROSFAT a ajuns și la Bălți. În panelul de...

/VIDEO/ Agricultura așa ca în filme. În nordul țării a fost lansat proiectul „Edu – Tech – Agro – Nord – Educația Tehnologică Agricolă...

Agricultura așa ca în filme. Tinerii care studiază la colegiile agricole din țară, dar și agricultorii din nordul țării...
  sursa: cursbnm.md