fbpx
13.1 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

/VIDEO/ Pensionarii din Bălți nu mai circulă gratuit cu transportul public

Citește și:

Gata cu călătoriile gratuite în transportul public din Bălți. Pensionarii care nu plăteau biletul între orele 10.00 și 12.00, nu mai pot beneficia de această facilitate. Transportatorii au anulat călătoriile gratuite  începând cu ziua de vineri, lucru care i-a nemulțumit pe unii locuitori ai orașului.

Șoferii au confirmat că de câteva zile călătoriile gratuite au fost anulate, dar mai multe detalii nu au vrut să ofere.

„Eu cred că din cauza scumpirii carburanților. – Din această cauză, da? – Eu nu știu, este conducere, telefonați acolo ei o să vă spună, dar cred că din această cauză.”

Acest bărbat aștepta transportul public într-o stație de la Bălțiul Nou. El spune că va merge mai mult pe jos, dacă nu va putea să meargă gratuit.

„Nu mergem pe permis. O să mergem pe jos, dacă vom putea, dacă nu, vom sta acasă. Lasă să-l dea înapoi, de ce a oprit-o.”

Oamenii în etate spun că biletele gratuite la călătoriile prin oraș, era pentru ei un sprijin, dar acum nu știu ce vor face.

„De ce au anulat, nu este clar, ce au pensionarii de la asta? Majoritatea mergeau în centru, deoarece toate spitalele sunt acolo, dar pensionarii de ce au nevoie în primul rând, de spitale.”

„E rău, pentru noi pensionarii, e foarte rău. Odată în lună trebuie să merg la policlinică și mă duc, dar așa…”

„Și așa supără pensionarii. Și bunicii îi ajută, dar acum, cu asta era un pic mai ușor, dar unde să pleci? Încolo 3 lei, înapoi 3 lei sunt două pâini.”

„Permisul nu mai este valabil de trei zile. Dar și așa cum circulă transportul. Acum pensionarii nu vor putea plăti, dacă au spus că va costa 5 lei o călătorie, care pensionar va putea plăti?”

Autoritățile locale susțin că această facilitate pentru persoanele în etate a fost sistată temporar, iar dacă Consiliul Municipal va aproba tariful solicitat de transportatorii privați, atunci practic va fi reluată.

Ivan Miron, șef adjunct al Direcției Gospodărie Comunală Bălți: „L-a moment au sistat temporar transportarea pensionarilor în orele de la 10.00 la 12.00, nu numai pe ruta nr. 7, dar și pe ruta nr. 2, pe ruta nr. 25, 16, 22. Dumnealor invocă că sunt cheltuieli, dar la moment se discută o eventualitate de a mări prețul la călătorie, pentru transport. Au dat acordul odată, dacă se va mări prețul la bilet, vor continua în continuare, să ducă pensionarii gratuit, de la 10.00 până la 12.00.”

Menționăm că transportatorii privați cer majorarea tarifului pentru transportul public de la 3 la 5 lei. Aceștia invocă că majorarea tarifului este o necesitate, după ce carburanții s-au scumpit considerabil.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md