fbpx
27 C
Бэлць
vineri, mai 24, 2024

/VIDEO/ Pentru un mediu mai curat și plai verde. La Glodeni s-au plantat peste 3.000 de copaci

Citește și:

Locuitorii satului Danu din raionul Glodeni vor respira un aer mai curat. Angajații Consiliului Raional Glodeni, direcțiilor, dar și voluntari au plantat copaci la marginea localității. Aceștia vor ajuta la reabilitarea terenului degradat, vor stabiliza solul, vor contribui la sporirea biodiversității și vor crea o zonă verde pentru locuitorii satului.

Plantarea copacilor a făcut parte din campania națională de înverzire a țării.  

ION COJOCARI, președintele raionului Glodeni: „Vedeți că aici a fost o pădure, ea fost tăiată și așa cum se cuvine este necesar ca să plantăm din nou, dacă ne-am folosit de darurile naturii, ne-am folosit de lemn, e clar că trebuie să replantăm. Salutăm și noi această inițiativă a autorităților centrale, de a participa în cadrul unei campanii masive pe parcursul mai multor ani, pentru ca să plantăm câteva zeci de mii de hectare de pădure.”

ANDREI SCORPAN, directorul Gospodăriei Silvice Glodeni: „Aici a fost parchetul exploatat acum primăvara, în luna februarie – martie și acum deodată regenerăm ca să nu rămână terenul gol și să fie împădurit pe viitor. Trece timpul, pădurea crește și se îndesește, noi ne străduim să nu lăsăm pe mult timp neplantat.”

MIHAIL URSU, primarul comunei Danu, raionul Glodeni: „E bine că oamenii au răspuns la solicitare, s-au adunat reprezentanții silviculturii, consiliului raional, copii de la gimnaziul nostru, acest lucru e foarte eficient pentru că suntem uniți, e bine nu numai pentru satul nostru, dar pentru toți oamenii.”

La plantarea copacilor s-au alăturat și elevii de la gimnaziul Danu.

„Eu vreau să ajut la înverzirea Moldovei, țara noastră frumoasă, ca să avem un aer curat. Aici a fost un spațiu liber și am decis să sădim copaci.”

„E foarte important pentru că de natură depinde clima, natura ne dă viață putem spune, e foarte important pentru satul nostru și pentru aerul nostru.”

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în zona de nord a Republicii Moldova, gradul de împădurire este de circa șapte la sută, iar potrivit Agenţiei „Moldsilva”, mai puţin de 13% din suprafaţa totală a Moldovei este acoperită cu păduri.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Eleganță, grație și măiestrie la primul campionat de gimnastică estetică, organizat la Bălți

Zeci de sportive talentate din toată țara, dornice să demonstreze eleganță, grație și măiestrie au participat la „Campionatului Național...

Mihaela Samoil a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte de la Baku

Luptătoarea Mihaela Samoil a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte, rezervat sportivelor sub vârsta de 23...
  sursa: cursbnm.md