fbpx
38.9 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

/VIDEO/ Peste 300 de tineri din toată țara și-au dat întâlnire la Bălți, la Moldova Youth Forum 2024

Citește și:

În acest weekend la Bălți se desfășoară Moldova Youth Forum 2024, ediția III. Peste 300 de tineri participă la eveniment.

Tinerii susțin că pentru ei acest eveniment este foarte important întrucât aici pot să descopere noi oportunități pentru viitor.

„Este important pentru o socializare cât mai amplă, cât mai bună, tineretul să se poată dezvolta și să cunoască mecanismul social mai bine.”

„Eu particip la a doua ediție la Moldova Youth Forum, este foarte important noi ca tineri să ne implicăm în activități și decizia noastră este foarte importantă la nivel de autorități atât la nivel local, cât și la nivel central.”

„Consider că pentru tineri este nespus de important această experiență deoarece tinerii sunt viitorul, tinerii deja au parte de o mulțime de oportunități care pot să le valorifice viitorul și de asemenea aceste oportunități îi fac să facă cunoștință cu alți tineri și să înțeleagă de fapt ce e aceasta politică, interacțiune, comunicare.”

„Avem ocazia ca mai mulți tineri din diferite raioane, din diferite organizații să ne revedem. Astăzi și mâine vom avea posibilitatea să cunoaștem mai multe oportunități, posibilități în care tinerii să se implice pentru a schimba și a dezvolta viitorul țării Republicii Moldova în cadrul Uniunii Europene.”  

Oaspeții de onoare au subliniat că tinerii sunt noua generație de lideri ai țării.

DORIN RECEAN, Prim-ministrul Republicii Moldova: „Moldova Youth Forum este un format foarte bun și un format foarte important pentru ca tinerii să se adune, să discute care este agenda politică a țării, care este agenda politică al lor și cum tinerii se pot implica în toate procesele democratice, care sunt necesare Republicii Moldova. Eu mă bucur și vreau să mulțumesc și tinerilor care se ocupă de organizare, dar și partenerilor internaționali, care ne ajută să organizăm forumul, să împărățească experiența democratică din țările care le reprezintă, dar și să ne ajute să maturizăm democrația din Republica Moldova.”

LAURA HRUBY, șefa adjunctă a misiunii Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova: „Voi, care sunteți noua generație de lideri ai țării, va trebui să o ghidați pe această cale și puteți conta pe suportul Statelor Unite în acest efort. Statele Unite investesc în sistemul educațional al Republicii Moldova pentru a pregăti studenții pentru profesiile viitorului.”

Tema ediției din acest an este: „Împuternicirea tinerilor pentru o bună guvernare”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un bărbat din raionul Dondușeni s-a înecat în bazinul din propria gospodărie

Un bărbat de 36 de ani și-a pierdut viața, după ce s-a înecat în bazinul din propria ogradă. Tragedia...

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a unei cauze penale de învinuire a unui deținut de 27 de...
  sursa: cursbnm.md