fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

/VIDEO/ Povestea „Capra cu trei iezi” va avea și o versiune de film

Citește și:

Povestea îndrăgită de mulți copii „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă, va avea și o versiune de film. Regizorul Victor Canache a lansat în 2019 un scurt metraj al filmului, iar acum pregăteşte și lung-metrajul.

Actorii Maia Morgenstern şi Marius Bodochi vor fi protagoniştii ecranizării, însă pelicula nu va fi deloc pentru copii. Regizorul va prezenta publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări şi cântece vesele. Masca animalului are rolul să păstreze iluziile culturii.

Filmările vor avea loc în România, în satul Malu cu flori din judeţul Dâmboviţa, pe un platou de filmare construit în totalitate de către producători.

Povestea „Capra cu trei iezi” este culeasă din folclorul european și se bazează pe basmul Fraților Grimm „Lupul și cei șapte iezi”, publicat ca parte dintr-o serie de basme în 1812 – 1815.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cazul tinerei de la Orhei, găsită moartă: Procuratura a pornit un dosar penal. Cine va fi audiat

La 12 aprilie 2024, Inspectoratul de poliție Orhei a fost sesizat despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată...

Liceul Ștefan cel Mare din Bălți va fi eficientizat energetic în cadrul unui proiect guvernamental

Liceul Ștefan cel Mare din municipiul Bălți urmează a fi eficientizat energetic în cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”....
  sursa: cursbnm.md