fbpx
19.6 C
Бэлць
sâmbătă, iunie 22, 2024

VIDEO: Președintele RM insistă pe amendarea „persoanelor iresponsabile” în ce privește răspândirea COVID-19

Citește și:

În cadrul unui briefing de presă, organizat luni, 9 martie, Igor Dodon a solicitat guvernului să elaboreze și să adopte modificările necesare la legislație pentru ca cetățenii care nu prezintă sau prezintă informații greșite, nu respectă indicațiile medicilor și ale autorităților, ceea ce ar putea conduce la apariția focarelor sau răspândirea coronavirusului, să fie amendați sau chiar trași la răspundere penală.

https://www.facebook.com/dodon.igor/videos/4169032419789398/

„O situație excepțională necesită măsuri excepționale. În legătură cu aceasta, îi atenționez pe toți cei care, prin atitudinea lor iresponsabilă, pun în pericol viața și securitatea altora: veți răspunde pentru aceasta în conformitate cu legea”, a spus Igor Dodon.

Cu toate că demnitarul a menționat în cadrul discursului său de câteva ori sintagma „măsuri drastice”, acesta nu a menționat cuantumul amenzilor și nici cum vede aplicarea răspunderii penale ale acestor persoane.

„Celor care consideră această măsură prea drastică vreau să le amintesc că în țara noastră locuiesc 700 de mii de pensionari și 670 de mii de copii.

Noi nu putem permite ca din cauza unei persoane iresponsabile sau a unui grup de persoane iresponsabile, să sufere oameni nevinovați”, a spus președintele Dodon.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De ce este importantă monitorizarea bugetului public în bugetare participativă?

Într-un oraș mic și primitor, locuitorii își doresc să se implice mai activ și să contribuie la proiectele de...

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...
  sursa: cursbnm.md