fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

/VIDEO/ Primii soldați care au intrat în Irpin, după ce localitatea a fost eliberată de ruși, au fost trei moldoveni

Citește și:

Primii soldați ucraineni care au intrat în orașul Irpin de lângă Kiev, după ce localitatea a fost eliberată de ruși la sfârșitul lui martie, au fost trei moldoveni din Legiunea Internațională a Ucrainei. Unul dintre aceștia a fost Arslan Safarmatov, fost polițist în Brigada cu destinație specială „Fulger”, despre care Jurnal.md a realizat anul trecut filmul Factura. Tot el este autorul jurnalului de front pe care portalul nostru l-a publicat în perioada 18 aprilie – 3 mai, scrie jurnal.md. 

„După o zi întreagă de lupte grele, rușii au fugit de acolo. Iar din primul grup de soldați, care a mers prin tot orașul, până la Bucea, după eliberare, am făcut parte doar eu și alți doi moldoveni. Ne aflam în cercetare și am mai depistat niște lunetiști ruși, pe care i-am nimicit, am scos și foarte multe mine. Oamenii plângeau de bucurie, văzându-ne în celăllat capăt al Irpinului și înțelegând că ucrainenii au eliberat orașul”.

În aceste zile, Arslan Safarmatov a revenit acasă, după ce a suportat o traumă gravă la Severodonețk. Cu toate acestea, el dă asigurări că va reveni pe câmpul de luptă. Menționăm că, în 1992, el a luptat și în Transnistria, fiind singurul ostaș moldovean care a revenit atunci pe câmpul de luptă după ce a fost la un pas de moarte, fiind împușcat la distanța de un centimetru de la inimă și rămânând fără jumătate dintr-un plămân.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Canicula a ajuns și în Parlament. Deputații s-au stropit cu apă după ce s-au contrazis

Codul Roșu de caniculă a ajuns de ieri în Parlament. Câțiva deputați s-au stropit cu apă, după ce s-au...

Mica Elveție sau Maldive de Moldova. Atracțiile turistice din nordul țării care merită să fie vizitate

În timp ce unii moldoveni sunt de părerea că pentru a călători au nevoie de pașaport, viză și valiză,...
  sursa: cursbnm.md