fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

/VIDEO/ Problemele primarilor din raionul Șoldănești, discutate cu premierul Dorin Recean

Citește și:

Primarii din raionul Șoldănești și-au spus păsul prim-ministrului Dorin Recean, aflat într-o vizită de lucru în teritoriu. În cadrul întrevederii au fost abordate problemele din raion, cum ar fi exodul tinerilor din localitățile rurale, salariile mici și lipsa forței de muncă.

ALEXEI BURLACU, primarul satului Rogojeni, raionul Șoldănești: „În ultimul timp tendința în raionul Șoldănești, a serviciilor desconcentrate dispar, noi ajungem la Florești, Rezina și în alte raioane cu serviciile. Luăm așa, energia electrică, adică un om care are probleme cu energia electrică trebuie să ajungă în raionul Florești, să scrie o cerere ceva, care trebuie să hotărască întrebarea cu energia electrică, o problemă casnică, mai știu eu, da unul are transport, altul nu are transport.”

ANDREI BULAT, primarul satului Pohoarna, raionul Șoldănești: „Avem undeva în jur, peste o sută de persoane care lucrează în afara localității și socotind impozitul pe venit din salariu cât ei achită, adică undeva se primește că primăria pierde la un milion de lei anual. Ar fi dorința ca impozitul acesta pe venit pe salariu să fie transferat nu la primăria Orhei da să fie transferat la primăria Pohoarna.”

Pe lângă problemele administrației publice locale, premierul Dorin Recean a discutat și despre dezvoltarea mediului de afaceri.

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: „La fel de important este să dezvoltăm mediul de afaceri. Noi nu o să putem să trăim toată viața, cerând ba dintr-o parte, ba din alta, cel mai mult au venit bani și asistență din Uniunea Europeană, de la țările membre, foarte și foarte mult din România, dar noi nu vom putea sta permanent, vorba aceea, la solda prietenilor.”  

La finalul vizitei la Șoldănești, prim-ministrul a vizitat cea mai mare livadă de cireși din raion.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md