fbpx
15.3 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ R. Moldova trimite 32 de cadre medicale în România pentru a ajuta la tratarea pacienților de COVID-19

Citește și:

22 de medici şi asistenţi medicali și zece paramedici din Republica Moldova vor pleca în România pentru ajuta personalul medical la spitalul modular de la Leţcani, pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19.

Pandemia de coronavirus reprezintă o criză globală de sănătate, una dintre cele mai mari provocări din ultimele decenii. Din păcate România a ajuns, vineri, pe primul loc în lume după numărul de decese de Covid-19, raportate la populația țării. Dumincă a ajuns la un număr record de pacienți spitalizați. În această situație gravă, guvernul Republicii Moldova vine cu un gest de susținere, prin delegarea a 22 de medici și 10 paramedici pentru a ajuta spitalele din România”, a declarat Prim-ministra, Natalia Gavriliță.
Ambasadorul României în Republica Moldova a mulțumit angajaților medicali pentriu implicare și a declarat că România niciodată nu va uita ajutorul oferit de țara noastră.
Sunt emoționat până la lacrimi de acest frumos gest al dumneavostră. În numele autorităților române vă spun un mare mulțumesc. Gestul dumneavoastră, făcut în aceste vremuri grele pentru noi, nu va fi uitat”, a declarat Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova
Precizăm că România, de nenumărate ori, a ajutat Republica Moldova pentru combaterea virusului Covid-19, prin donații de echipamente, loturi de vaccin, dar și cu o echipă formată din 42 de medici și asistenți români, care în mai 2020, au ajuns în țara noastră pentru a sprijini personalul medical de la noi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md