fbpx
18.9 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

/VIDEO/ Recean despre cauza penală denumită generic „INTERPOL”

Citește și:

Guvernul va lua măsuri decisive pentru prevenirea corupției în sistem și va oferi instrumentele nenecesare în lupta cu acest flagel anchetatorilor și procurorilor. Asta a declarat Dorin Recean când a fost întrebat despre cauza penală denumită generic „INTERPOL”, dar și reținerea șefului Biroului Interpol de la Chişinău, Viorel Țentiu.

DORIN RECEAN, Prim-ministrul RM: „De aceasta și este important acest efort anticorupție pe care îl promovează Guvernul și Parlamentul, de aceasta și întotdeauna efortul de reformare a justiție este unul fundamental și odată ce am adunat atâta corupție în ultimii 30 de ani, iată că în sfârșit avem niște rezultate de identificare și de pedeapsă a acestor corupți. Guvernul are toleranță zero față de corupție și va da toate instrumentele necesare, și organelor de urmărire penală, și procuraturii, și justiției ca să identifice din timp și să pedepsească încălcările, ceea ce vreau să mai menționez aici că detaliile tehnice le pot oferi organele de urmărire penală sau procurorii, Guvernul pe de altă parte va întreprinde toate măsurile necesare ca să ne asigurăm că nu există oportunități ca corupția să se perpetueze în sistem.”

Menționăm că, în ultimele zile au fost reținute cinci persoane în urma multiplelor percheziții în cadrul unei anchete comune între Republica Moldova și Republica Franceză, ce investighează o presupusă schemă de corupție prin care persoane publice din Republica Moldova și din alte țări primesc mită pentru a interfera cu publicarea de către INTERPOL a Notificărilor Roșii pentru infractori din diferite țări anunțați în căutare internațională.

Dintre cele cinci persoane reținute, patru au fost eliberate de către procuror, după aprecierea că nu există temei pentru aplicarea măsurii preventive, adică riscul de eschivare, de împiedicare a bunei desfășurări a justiției și de săvârșire a altor infracțiuni.

Iar șeful Biroului Interpol de la Chişinău, Viorel Țentiu, a fost plasat astăzi în arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Avocatul lui Viorel Țentiu a declarat că, clientul său pledează nevinovat.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat pentru presă că Țentiu este cercetat pentru corupere pasivă în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Asistăm la încercări de a rescrie istoria”. Victimele Holocaustului, comemorate la Edineț

O expoziție dedicată victimelor Holocaustului a fost organizată la Edineț. Fotografii, documente și alte artefacte care au ilustrat ororile...

Ungaria și Slovacia nu se mai opun numirii lui Mark Rutte la șefia NATO. România rămâne ultima țară care se mai opune

Ungaria a renunțat la opoziția față de numirea lui Mark Rutte pe postul de secretar general al NATO, relatează...
  sursa: cursbnm.md