fbpx
27.4 C
Бэлць
duminică, iunie 23, 2024

/VIDEO/ S-a rupt cerul. În nordul țării plouă abundent, dar fără stricăciuni: „Mulțumim Doamne pentru ploiță”

Citește și:

„Foarte bine, mulțumim lui Dumnezeu de ceea ce este, mulțumim Domnului că ne-a dat ploița care este, râde totul împrejur și porumbul, și grâul, și copacii și păsările, mulțumim frumos.”

Plouă abundent în toată țara. La nord, oamenii se bucură de o ploaie ciobănească și curată. Locuitorii satului Balatina din raionul Glodeni spun că demult au așteptat această să plouă, mai ales după vremea caniculară din ultimele zile.

„Foarte bine, la timp și foarte bine, cam târzior, dar pentru noi este la timp decât deloc, mulțumim Domnului, trebuie să ne mulțumim cu ce este. Fără pietre, fără nimic, fără vânt, fără vânt puternic ca să descopere casele”.

Potrivit acestora, în regiune nu a plouat mai mult de o lună jumătate.

„Așa am așteptat o ploaie de Doamne Doamne. Totul se usca. Seceta mare. Usturoiul, ceapa, cartoful, totul s-a uscat. Badaproste Domnului că plouă. Asta este bucuria noastră. Încetișor, nu a făcut prăpăd, răzbate în pământ. Foarte bine.”

„ Foarte bună și la mult timp și pe care o așteptam din suflet și ne rugam. – De mult nu a plouat? Demult nu a plouat, deja se usca totul. – A fost o ploaie liniștită? O ploaie liniștită, au fost și tunete și fulgere, dar liniștită a fost, nu am avut daune, nu am avut nimic. ”

Chiar dacă în nordul țării a plouat curat, în alte zone au fost înregistrate mai multe daune, precum grindină, copaci rupți și drumuri înnămolite.

Ploile vor continua și astăzi. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...

Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Mare. De ce nu trebuie să te cerți azi

Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Mare sau Rusaliile. Acesta este unul din praznicele împărătești ale Bisericii Ortodoxe, fiind sărbătorit la...
  sursa: cursbnm.md