fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ Să vină zăpada! Drumarii din Bălți sunt pregătiți pentru zăpadă și gheață

Citește și:

Să vină zăpada. Drumarii din Bălți sunt pregătiți pentru zăpadă și gheață. Administrația Direcției Reparație și Construcții Drumuri spune că au pregătit peste o mie de tone de material antiderapant. Iar echipamentele speciale sunt gata să lucreze 24 din 24 de ore. Potrivit meteorologilor, în timpul apropiat se preconizează lapaviță, iar temperaturile pe timp de noapte vor scădea până la minus 11 grade Celsius.

Directorul interimar al DRCD, Oleg Samusi a declarat că până la sfârșitul lunii urmează să ajungă încă 80 de tone de sare. Acest material ar trebui să fie suficient până la sfârșitul iernii.

OLEG SAMUSI, Director interimar al ÎM DRCD: „Avem astăzi aproximativ 150 de tone de sare. Două vagoane de 39 de tone fiecare, urmează să ajungă, acum sunt în drum, după ce am semnat un acord cu Belarus. Avem un amestec preparat din nisip și sare de aproximativ 800 de tone.

Cu zăpada și gheața vor lupta 11 echipamente. În caz de necesitate, vor fi implicate vehicule suplimentare. Pentru a asigura acest lucru întreprinderea a semnat contracte cu trei companii private.

OLEG SAMUSI, Director interimal al ÎM DRCD: „Am pregătit trei camioane KAMAZ, două ZIL-uri, două încărcătoare, două tractoare cu lamă și două greidere pentru deszăpezire.Tehnic, echipamentul este gata.”

TIMOFEI NEAMȚU, șofer: „Suntem gata să muncim zi și noapte pentru a face toate lucrurile pentru orașul nostru, astfel încât orașul să fie îngrijit și ordonat. Abia așteptăm zăpada și suntem gata de luptă. Locuitorii pot să doarmă liniștit, străzile vor fi curate.”

Anatolii Karneev lucrează la întreprindere deja de 14 ani, dintre care aproape jumătate este șofer pe o autospecială care împrăștie nisip. Bărbatul a povestit ce dificultăți întâmpină iarna, mai ales noaptea.

ANATOLII KARNNV, lucrător al ÎM DRCD: „Poate fi dificil, mașinile sunt lăsate pe marginea drumului și când aruncăm nisip, spargem sticla și mașina și nu stim să procedăm, pentru că mulți au plătit deja pentru sticlă. Când ninge mult facem curățenie și după noi nu se vede că facem curățenie și apoi încep greutățile cu primarul, că nu facem nimic.”

După cum a remarcat șeful interimar al DRCD, în primul rând, vor fi curățate străzile pe care circulă transportul public, apoi cele secundare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md