fbpx
29.2 C
Бэлць
joi, iulie 18, 2024

/VIDEO/ Săptămână plină de creativitate pentru copiii din nordul țării. Tinerii artiști au participat la un concurs

Citește și:

Mai mulți copii din Pelinia, Corlăteni, Călugăr, Fălești și Bălți au avut parte de o săptămână plină de creativitate și culoare. Școala de Arte din Bălți a organizat trei ateliere și un concurs. De asemenea aproximativ 50 de copii vor merge în excursii la muzeele din capitală și la Pădurea Domnească.

PATRICIA ROGHINSCHI, participantă: „Cea mai preferată a mea tehnică este a fost păpușa din popușoi și din coajă de ouă și acesta din plastilină. A fost foarte interesant și amuzant.”

IONELA TROCIN, participantă: „Această lucrare este făcută special pentru fratele meu, deoarece  este albastră, am făcut-o semnificativ pentru el. Această păpușă mă reprezintă pe mine, cum aș fi eu. Am făcut și o lucrare cu măsline, pentru că sunt fructele mele preferate. A fost o experiență foarte interesantă, a fost vesel, mi-am făcut și prieteni noi. Pentru mine diploma simbolizează un nou succes și o nouă cale să merg mai departe.”

MARIANA ADAM, participantă: „Am o experiență nouă, alături de mai mulți copiii din domeniul artei. Am văzut lucruri noi, mi-a plăcut foarte mult. Însăși lucrările înseamnă pentru mine ceva nou, ceva atât de interesant, care va fi interesant, voi admira și eu și familia mea.”

IANA UNTILOV, participantă: „Diploma simbolizează pentru mine munca pe care eu am făcut-o în această experiență. Cu ajutorul profesorilor și colegilor care au fost cu mine.”

Copiii au participat la trei ateliere interactive în timpul cărora au învățat cum să împletească din fibre vegetale, cum să creeze un mozaic in coji de ouă și cum să lucreze cu plastilina.

OLEG CARP, directorul Școlii de Arte din Bălți : În afară de aceste ateliere a fost organizat și concursul cu genericul: Culoare, tradiție, viitor. Copiii au vrut să arate unde putem ajunge noi cu țara noastră mică, dar așezată de acum în Europa. Astăzi, pe data de 21 a fost premierea acestor copii, pentru lucrările executate. În afară de acele ateliere și concurs sunt organizate o excursie cu copilașii la Pădurea Domnească, care va fi în ziua de sâmbătă, 22, în orașul Chișinău, la Muzeul de Istorie și Etnografie și la Muzeul Național de Artă.”

TINA SOCOL, specialist principal Direcția Cultură Bălți: „Peste 4000 de elevi au avut norocul  să învețe cum să transforme o simplă foaie de hârtie sau o coală albă într-o adevărată operă de artă plină de sens și emoție.”

Activitățile au fost finanțate de USAID Moldova, iar fiecare copil a plecat acasă cu diplomă și cadouri din partea organizatorilor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Problemele antreprenorilor în materie de transformare digitală. Programele oferite de ODA

În contextul unei economii globale tot mai dependente de tehnologie, întreprinderile mici și mijlocii din nordul țării se confruntă...

Încă un candidat independent la prezidențiale. Jurnalista Natalia Morari și-a anunțat intenția

Jurnalista Natalia Morari și-a anunțat intenția de a candida independent la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. „Nu am urmărit...
  sursa: cursbnm.md