fbpx
25.3 C
Бэлць
luni, iunie 17, 2024

/VIDEO/ Se apropie cea mai periculoasă perioadă pentru tenul fiecăruia. Ce recomandă cosmetologii

Citește și:

Primăvara este o adevărată provocare pentru pielea feței și tenul fiecărei femei. Așa cum toate își doresc să radieze de frumusețe, produsele de îngrijire sunt la mare căutare. În această perioadă de tranziție, potrivit experților, pielea are nevoie de hidratare, totuși este bine ca reprezentantele sexului frumos să se adreseze unui cosmetolog, înainte să aplice careva produse pe față.

„Să ne închipuim un pământ foarte crăpat și foarte uscat, dacă noi punem acolo câteva semințe, este evident că noi roadă nu vom avea. Atunci când vine ploița, este clar că și roada va apărea. Așa este și în cazul tenului nostru, atunci când noi îl hidratăm intensiv.”

Deja de câțiva ani, Cristina Mahu are grijă ca toate clientele ei să iasă din salon cu un ten luminos și sănătos.

CRISTINA MAHU, cosmetolog: „Am crescut odată cu Cattleya. Cattleya vine de la denumirea de floare, regina orhideelor. Este foarte rar întâlnită și este mult capricioasă. În viziunea mea așa este și o femeie, este foarte alintată, capricioasă și foarte multă foarte grijă necesită pentru a înflori.”

Aerul rece de afară, dar și cel uscat și cald din încăpere afectează negativ pielea feței, deshidratând-o. De aceea, cosmetologii recomandă proceduri de hidratare.

CRISTINA MAHU, cosmetolog: „Este o perioadă potrivită pentru proceduri de hidratare, de restructurare. Aceste proceduri se fac cu mare grijă pentru a aduce aportul apei în țesutul nostru. Nu doar atât, când vorbesc despre restructurare, am în vedere readucerea ceramidelor, această legătură dintre celule, pentru a avea o barieră intactă, pentru a opri din pierdea apei din țesut și tot ce avem noi bun în straturile dermale. Ne trezim în această perioadă cu ușoare iritații, puseuri mult mai inflamatorii sau dermatitele periorale. Noi venim cumva mai mult să aducem aportul de liniștire a tenului și să contribuim prin oligoelemente, polizaharide, aminoacizi, peptide să construim toată structura tenului.”

De cele mai  multe ori, atunci când alege unele produse nepotrivite, femeia își poate dăuna fără ca să știe, iar de la un ten sănătos să ajungă la unul problematic.

CRISTINA MAHU, cosmetolog: „Se întâmplă că, doamnele doresc un ten luminos, fără aceste puncte negre, exfoliază masiv tenul cu zațul de cafea, cu scraburi abrazive, ceea ce este uneori contraindicat unui ten cu vasele la suprafață, rozacee, hipersensibil. Uneori un ten sănătos poți să-l duci la un prag de sensibilitate foarte ridicat, să ajungem la stadiile de rozacee din neștiință. Atunci când noi exfoliem masiv abraziv, acest strat epidermal îl roadem.”

Pentru această perioadă, tratamentul de nutriție este potrivit pentru majoritatea femeilor. Acestea pot alege măști, tratamente cu lipide vegetale sau vitamine.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Două focare de pestă porcină, în nordul țării. ANSA anunță recompense bănești celor care vor notifica despre depistarea unor cadavre de mistreți

Centrul Republican de Diagnostic Veterinar a confirmat prezența virusului pestei porcine africane în probele recoltate de la porcii domestici...

Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Pentru sportivă este a treia participare consecutivă...
  sursa: cursbnm.md